Liidu töölised keskendusid ühtsuse, jutlustamise, hääle ja meedia teemale

Avaldatud 12.4.2011, allikas Meie Aeg

Teisipäeval kogunesid koguduste liidu töölised Tartusse ühisele õppe- ja osaduspäevale, kus seekord arutleti ühtsuse, kontekstis jultustamise, hääle kasutamise ja meedia rakendamise teemal.

Liidu president pastor David Nõmmik palus alustuseks pastoritel mõelda oma koguduse teenistusele esmakordse külastaja pilguga ja küsida endalt, kas seal toimub midagi, mis tooks inimese tagasi.

“Me oleme kirju seltskond ja ka meile kõlab Jeesuse käsk “Minge siis, tehke jüngriteks kõik rahvad...”. See on suur väljakutse,” ütles David. “Selleks et liikuda edasi, vajame me ühtsust. Vaatamata sellele, et me oleme kõik erinevad, nii oma vanuselt kui mõtlemiselt, vajame me siiski ühtsust.”

David selgitas, et on loomulik, et me oleme erinevad, kuna Jumal on meid loonud ainulaadseiks. “Tuletame meelde Jeesuse jüngreid, kellega Jeesus töötas kolm ja pool aastat. Kui erinevad olid nemad. Need inimesed erinesid tohutult üksteisest nii oma iseloomult kui ka harjumustelt, kuid nad pidid saama maailma õpetajaiks. Kas see on võimatu missioon?” Viimase küsimuse peale kostus kuulajate seast mitmekordselt arvamus, et Jumala jaoks on see kindlasti võimalik.

“Kristuse eesmärk oligi ühtsuse saavutamine oma jüngrite seas. “Et nemad kõik oleksid üks...” Kui me vaatame Kristuse elu, siis me näeme, kuidas Ta palvetas pidevalt oma jüngrite pärast, et nad saaks pühitsetud tões,” rääkis David.

Ta tsiteeris Ellen White raamatust "Apostlite teod" ja rõhutas eriliselt selle mõtte tähtsust: “Jüngrite vaimulik elu ja vägi sõltusid lähedasest ühendusest Temaga, kes oli neile evangeeliumi kuulutamise töö usaldanud. Kui nad töötasid üksmeeles, läksid taevased käskjalad nende ees, valmistades neile teed; inimeste südamed said tõe vastuvõtmiseks ette valmistatud ning paljud võideti Kristusele. Nii kaua kui nad säilitasid üksmeele, läks kogudus välja.”

“Ma väga tahan, et me hindaks selliseid osadushetki ja õpiks üksteist aktsepteerima ja hindama. Õpime üheksoos üksteisega arvestama,” võttis David teema kokku.

Võru adventkoguduse pastor Andres Ploompuu rääkis seejärel teemal “Jutlustamisest kontekstis”, refereerides adventkoguduse pastori, USA Senati kaplani Barry C. Blacki vastavateemalist artiklit. Ta rõhutas jutlustamise vajadust õiges kontekstis. Andres jagas Lloyd Ogilvie tsitaati: “Midagi ei juhtu teie kaudu enne, kui see juhtub teiega, ja te saate edasi anda vaid seda, mida olete ise taasavastamas.”

Andres rõhutas vajadust lähtuda kultuurilisest kontekstist ning arvestada maailmas hetkel aset leidvate sündmuste kontekstiga.

Pealelõunal rääkis Keila ja Rapla adventkoguduse pastor Marge Randlepp teemal “Kuidas hoolitseda oma hääle eest”. Rohke naeru saatel õppisid pastorid muuseas erinevaid häälesoojendamise harjutusi.

Päeva lõpetas liidu kommunikatsiooni osakonna juhi Lauri Beekmanni referaat meedia kasutamisest teenimistöös. Koos arutati mitmete interneti- ja meediaväljundite kasutamise võimalusi, et laiendada erinevate sihtrühmadeni jõudmist. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat