Otsesõnumeid maavärinas kannatada saanud Uus-Meremaalt

Avaldatud 27.2.2011, allikas Meie Aeg

Paar tundi pärast Uus-Meremaad raputanud maavärinat saareriiki jõudnud eestlasest adventist Teele Veleski teatab sealsetest kannatustest ning koguduse olukorrast ja töö jätkumisest.

Hetkel koos abikaasa Zoraniga Christchurchist umbes 10 kilomeetri kaugusel peatuv Teele jutustas seni nähtust ning piirkonnas valitsevast olukorrast. "Saabusime Uus-Meremaale kaks tundi pärast maavärinat," teatas Teele. "Christchurchis on meile teadaolevalt kuus adventkirikut. Viimasel hingamispäeval oli avatud neist ainult üks. Viis kirikut on kannatada saanud. Mitte palju, kuid siiski nii palju, et koosolekud tuli ara jätta. Palju on probleeme vee- ja kanalisatsioonisüsteemidega."

Maavärin tabas idüllilist saareriiki ootamatult, peatades tavapärase elurütmi ja katkestades ka kogudustes tehtava töö. "Ühes kirikus oli eelneval nädalal just seminar käimas, mis maavärina tõttu nädalaks ajaks katkestati, kuid lähipäevil algatatakse uuesti. Viimane seminar oli hingamispäevast ning kohal oli umbes 500 inimest, kellest pooled olid mitteadventistid. Tundub, et maavärina tõttu on inimesed rohkem avatud Jumala Sõnale, sest paljud on ilmselt aru saanud, et elus tasub midagi stabiilsemat otsida kui ainult ilus maja, hea töökoht, mis nüüd köik kadunud on," jutustas Teele.

Kristuse koguduse nime kandvat linna (inglisekeelne tähendus - Christchurch) tabanud maavärin ei jätnud puudutamata ka adventiste. "Mitmed koguduseliikmed on kaotanud oma kodu kas lõplikult või osaliselt. Kuid keegi tänu Taevaisale otseselt vigastada pole saanud. Vähemalt puuduvad selle kohta andmed. Üksteist tõesti toetatakse ja aidatakse ning pakutakse peavarju," selgitas Teele valitsevat olukorda. 

Meedia kaudu vahendatud rasket olukorda kinnitas Teele ka kohapealt. "Christchurchi linna keskus on ametlikult armee poolt suletud, kuna seal valitseb kohutav segadus. Rusude alt püütakse välja tuua viimaseid ellujäänuid. Hetkel on surmasaanuid 147, kuid see number ilmselt veel kasvab," ütles Teele.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat