Liidu töölised kogunesid aasta viimasele osadus- ja õppepäevale

Avaldatud 23.11.2010, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 23. novembril kogunesid adventkoguduste töölised üle Eesti Tartusse taaskordsele osadus- ja õppepäevale, kus tutvustati Trans-Euroopa Divisjoni talvekoosoleku teemasid ning edasisi tööplaane.

Päeva alustas palvusega liidu peasekretär Jaanus-Janari Kogerman, kes pani kogunenud inimesed piibliteksti üle mõtlema ning paarikaupa arutama. Teemaks oli koguduse osadus ja omavaheline läbisaamine. Jaanus väljendas kokkuvõtlikult mõtet, et kui meie keskel valitseks üksmeel ja kui me käiksime koos, et üheskoos mõelda, mida me saaksime ümbritseva kogukonna heaks teha, tõstaks see meie koguduse uuele tasemele, mis tõmbaks uusi inimesi ligi.

AKELi president David Nõmmik tutvustas lähemalt hiljuti Montenegros toimunud Trans-Euroopa Divisjoni talvekoosolekut ning seal käsitluse all olnud teemasid.

David jagas uudiseid, mille seas oli plaan 2012. aasta augustis toimuva üle-Euroopalise pastorite kogunemise kohta Sloveenias, väikegruppide teemalise seminari kohta Saksamaal (2011 suvi) ja evangelismiprojektide taotlemise voorust.

Pikemalt räägiti talvekoosolekul 2010-2015 perioodi divisjoni strateegilisest plaanist, mis on kokku võetud pealkirja alla “Räägi sellest maailmale”. See teema on omakorda jagatud järgmiste punktide alla:
Reach up – suund ülespoolev, vaimulikkus.
Reach out – evangelism.
Reach across – hoolitsemine.

Talvekoosolekul võeti vastu ka dokument, mis kutsub üles seadma naiste ordineerimise teemaline teoloogiline uurimine prioriteetseks, nagu seda ka hääletati ülemaailmse adventkiriku peakoosolekul Atlantas. Dokument sisaldas ka palvet, et ülemaailmne kirik lubaks Trans-Euroopa Divisjonis naiste ordineerimist vaimulikku töösse.

Päeva lõpetas liidu kommunikatsiooniosakonna juht Lauri Beekmann, kes rääkis, kuidas me adventistidena ühiskonnale ja tänapäeva inimestele välja paistame ning mil moel olla oma usukeskse sõnumiga arusaadav ka inimestele, kes meie usku ei jaga. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat