Tööliste koosolekul tutvustati ülemaailmse kiriku töösuundi

Avaldatud 19.10.2010, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 19. oktoobril, kogunesid AKEL-i töölised Tartu adventkirikusse oma igas kuus toimuvale koosolekule, kus seekord kuulati Balti Uniooni presidendi ülevaadet ülemaailmse kiriku talvekoosolekult.

Balti Uniooni president Valdis Zilgalvis naases hiljuti USA-s toimunud ülemaailmse adventkiriku täitevkomitee koosolekult, kus määrati ametisse uusi ametnikke, võeti vastu tegevusplaane ning järgmise aasta eelarve.

Täitevkomitee arutelude aluseks oli tõdemus, et maailma elanikkond kasvab kiiremini, kui kogudus suudab kaasa liikuda. “Tunnistasime, et inimlikult me seda tööd ei suuda teha ja nii me vajame jõudu, mis tuleb ülevalt,” ütles Valdis. “Meil on vaja uut nägemust selle kohta, mida me teeme. President Ted Wilson rõhutas taaskord, et me vajame äratust ja reformatsiooni ning selle toetuseks pani ta aluse uuele komiteele, mis nende küsimustega hakkab tegelema.”

“Äratus tähendab tegutsemist meie vaimuliku eluga, reformatsioon puudutab uuendust meie arusaamistes, harjumustes ja tegevusplaanides. Vahest kui me räägime äratusest ja reformatsioonist, on tähelepanu sellel, et me peame nüüd minema seda äratust kellegi ellu tooma. Kuid nüüd on fookus olnud meie isiklikul suhtel Jumalaga,” selgitas Valdis.

Mainitud komitee tegi ettepaneku koostada dokument, mis innustab kirikutöölisi sügavamale isiklikule pühendumisele ja vaimulikule osadusele.

Valdis tõi teateid ka viimaste teadete kohta adventkiriku liikmeskonna kohta. 2010. aasta II kvartali seisuga on adventkirikul 16 641 357 liiget. Viimasel aastal ristiti 1 062 655 uut liiget. See tähendab, et igal päeval on ristitud 2909 liiget. Samas paneb need arvud teatud perspektiivi tõsiasi, et maailma sünnib igal päeval 490 000 last. “Meil on käsil töö, millega me oma jõuga toime ei tule,” võttis Valdis kokku.

Ülemaailmne kirik valis järgmiseks viie-aastaseks perioodiks uue juhtteema: “Äratus missiooniks!”. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat