Lõikustänupüha annetus kogutakse Jõhvi kiriku toetuseks

Avaldatud 6.10.2010, allikas Meie Aeg

Lõikustänupüha annetus kogutakse 9. oktoobril Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu kogudustes Ida-Virumaa esimese adventkiriku ehituse toetuseks Jõhvis.

„Kuigi tundub, et oleme Jumala abiga valinud ehitamiseks võib-olla kõige soodsama aja – ehitustööde ja -materjalide hinnad on odavamad, kui veel mõni aasta tagasi, vajab selline suur projekt siiski päris palju raha,“ kirjutas liidu esimees David Nõmmik kogudustele saadetud ringkirjas.

„Seda ehitusprojekti alustades otsisime võimalusi saada selle hoone rajamiseks toetust ka adventkiriku Balti Unioonilt ja Trans-Euroopa Divisjonilt ja kuigi jätkame pingutusi toetuse saamiseks, ei ole tänaseni sealtkaudu rahalist tuge laekunud,“ lisas pastor Nõmmik.

Kirikuehitus on olnud lakkamatus protsessis, mille tulemusena on tänaseks kirik oma lõpliku kuju saanud. Püsti on ka 25-meetrine kirikutorn. Kirikuehitusel on abiks käinud paljud vabatahtlikud. Viimati olid eelmisel pühapäeval ehitusel abiks Tartu adventkoguduse noored.

„Kuid paraku ei ole väline kest see, mida me rajada soovisime. Hoone ei muutu kirikuks sellest, et see näeb välja nagu kirik. Oluline on see hoone täita sisuga – selle tööga, mida tehakse seal hingede võitmiseks Jumala riigile. Selleks, et seda tööd seal võimalik teha oleks, on vaja lisaks välise karbi rajamisele teha ka sisetööd – kõik need enam kui 1100 ruutmeetrit pinda peab muutuma misjonikeskuseks,” kirjutas Nõmmik.

Kiriku projekteerimisel on arvestatud kogudusetöö erinevate valdkondadega, tagades seega hoone multifunktsionaalsuse. Lisaks umbes 150-kohalisele kirikusaalile plaanitakse hoonesse lisaks ka noortekohvikut, supiköögi rolli täitvad ning materiaalse abi jagamise ruumid, raamatupoe nurk, kristlik keeltekool ja mõned külalisetoad võimalikele teelistele.

Lisaks 9. oktoobri korjandusele, kutsub liidu juhatus inimesi ka pikemaajalisele toetamisele. „Kutsume kogudusi ja koguduseliikmeid üles selle aasta viimase kolme kuu jooksul toetama Jõhvi adventkiriku rajamist kokku vähemalt 250 000 krooniga. Me teame, et see summa võib tunduda hirmutavalt suur, kuid ühiselt on meil võimalik see ka kokku panna,“ seisis ringkirjas. „Eraldage igal nädalal (või miks mitte igal päevalgi) just selline summa, mida Teie käsi lubab, selleks, et selle kirikuhoone valmimine võiks anda uut tuult tiibadesse Jumala riigi tööle Jõhvis ja Ida-Virumaal.“

Oma regulaarsed toetussummad võite edastada ümbrikus koguduse kassapidajale või pangaülekandega (otsekorraldusega) alljärgnevatele Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu (AKEL) pangaarvetele:
• SEB Pangas a/a 10220083847018
• Nordea Pangas a/a 17001830589
märkides selgituseks Jõhvi kiriku ehituseks.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat