Liidu juhatus tegi raskeid otsuseid

Avaldatud 21.9.2010, allikas Meie Aeg

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu juhatus langetas viimasel juhatuse koosolekul rahalist olukorda arvestades töötajate palku.

„Ilmselt ei ole kellelegi üllatus, et keskmise eestimaalase sissetulekud on viimaste aastate jooksul vähenenud,“ selgitas otsuse tausta liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman. „Nii tööpuudus kui palgakärped on tabanud pea igat perekonda ja ka koguduseliikmete pered ei ole selles suhtes erandid. Ja loomulikult mõjub koguduseliikmete sissetulekute vähenemine ka koguduse rahakoti paksusele ning kuna see rahakott on tänaseks juba suhteliselt õhukeseks muutunud, siis otsutasimegi viimasel Eesti Adventkoguduste Liidu juhatuse koosolekul, et koguduse normaalse töö jätkumiseks on lisaks muude kokkuhoiukohtade kõrval vaja kärpida ka pastorite ja teiste tööliste palku ning vaadata üle ka seni kehtinud kuluhüvitiste süsteem.“

Alates 1 oktoobrist käesoleval aastal langeb pastori 100%-line palgamäär 20%. „Kuigi see ligi 20% palgakärbe tundub nii mõnelegi väga suur, on see siiski vajalik, sest lisaks pastoritele palgamaksmise tuleb teha veel palju muidki misjonitööks vajalikke kulutusi. Täna aga on mul on hea meel tõdeda, et meie tegevpastorid sellise kärpe vajalikkust mõistavad ja toetavad,“ ütles Kogerman.

Liidu juhatusele esitati adventkoguduseliikmete poolt loodud mittetulundusühingu Damota plaane Etioopia laste õppimisvõimaluste parandamisega seoses. Liidu misjonitöö juht Andres Ploompuu, kes on ka ise Etioopias misjonireisil käinud, tutvustas seni tehtut ning ideid, mida tahetakse tulevikus teostada. Juhatus soovis jõudu ning avaldas toetust Damota jõupingutustele hariduse edendamiseks Etioopias.

Rakvere adventkoguduse pastor Ergo Naab kinnitati AKEL-i kandidaadiks Balti Uniooni nõukogusse, kus ta asendab pensionile läinud endist AKEL-i esimeest pastor Tõnu Jugarit. Balti Uniooni nõukogus on lisaks Naabile Eesti liidust esimees David Nõmmik ja tavaliikmete esindajana Averonika Beekmann. Ergo kinnitamine toimub Balti Uniooni nõukogu poolt.

Ergo Naab kinnitati AKEL-i esindaja kandidaadiks ka Eesti Piibliseltsi nõukokku. Seni on adventkogudust Piibliseltsis esindanud Kalju Johanson.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat