Peakoosolek 2010: Hingamispäevakooli osakonna aruanne

Avaldatud 9.8.2010, autor Ergo Naab

Täiskasvanute Hingamispäevakool toimib kõikides Eesti Liidu kogudustes. Õppetükke võetakse läbi peamiselt väikestes gruppides. Hingamispäevakooli gruppe on Eestis kokku 80 -90. Kahjuks pole piiblitunnis käivaid inimesi nii arvukalt kui seda on jumalateenistustel. Piiblitunni õpetajate klass koguneb regulaarselt enamustes kogudustes kas kord nädalas või kord kuus; mõningates kogudustes ka kord kvartalis ja mõnedes kogudustes ebaregulaarselt või hooajati talveperioodil.

Oleme jätkuvalt regulaarselt tõlkinud ja toimetanud ise eestikeelsed õppetükid (venekeelsed on ostetud venemaalt), mis on saadetud kõikidesse Liidu kogudustesse tellitud kogustes. Siinkohal kuulub tänu eestikeelsete õppetükkide tõlkijatele, kelleks on möödunud kolmel aastal olnud: Aino Ormus, Jana Rosin ning Averonika Beekmann ja Mall Kaaver: Kaks viimast jätkavad tõlkimist ka sel aastal. Tänu Kalju Johansonile on õppetükid küljendatud ja trükitud.

Õppetükke on tellitud möödunud kolme aasta jooksul kvartali lõikes keskmiselt vastavalt: 2007. aastal eestikeelseid ligi 760 ja venekeelseid 340 eksemplari; 2008. aastal eestikeelseid 750 ja venekeelseid 200; 2009. aastal eestikeelseid 730 ja venekeelseid 290 õppetükki. 2010-nda aasta esimese s kvartalis oli tellitud õppetükkide arv: eestikeelseid ligi 660 ja venekeelseid ligi 300. Tellitud õppetükkide arvust selgub, et aktiivsete õppetükkide õppijate arv kipub kahanema.

Hingamispäevakooli tund toimub kirikutes peamiselt väikestes gruppides, kuigi üksikud kogudused kipuvad eelistama ka nö suurt gruppi. Osavõtt hingamispäevakoolist on kahjuks pisut väiksem kui osavõtt jutluse tunnist ja seda eriti noorte poolest. Mõned arvavad, et piiblitunni algus on liiga varane aeg kirikusse tulemiseks ja mõnedele ei meeldi kui neile küsimusi esitatakse. Mõningates kogudustes ei meeldi teatud inimestele sumin, mis tekib paljude gruppide koosmõjul. Õnneks on mitmetes kogudustes võimalus gruppidel koguneda erinevates ruumides, millest on olnud positiivne tagasiside.

2008. aasta suvel toimus Tartus Divisjoni poolt korraldatud Hingamispäevakooli seminar Michael Hamiltoni juhtimisel. See oli oodatud koolitus ja pakkus hingamispäevakooli juhtidele motivatsiooni oma annete taasavastamiseks.

Loodame jätkata oma tööd Jumala abiga nii, et Hingamispäevakoolis osaleks rohkem inimesi ja et selle töö kaudu võiksid inimesed leida Kristuse.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat