Peakoosoleku pidulikul jumalateenistusel ordineeriti kaks uut pastorit

Avaldatud 8.8.2010, allikas Meie Aeg

Eesti adventkoguduste liidu peakoosoleku hingamispäevasel pidulikul jumalateenistusel tänati möödunud tööperioodi meeskonda, tervitati uusi ametnikke ning ordineeriti pastoriametisse kaks uut töölist.

Peakoosoleku poolt uueks liidu presidendiks valitud David Nõmmik tänas kõigepealt senist presidenti Tõnu Jugarit ja tema abikaasat Lindat. Tõnu on koguduste liitu juhtinud kokku 15 aastat ning asus nüüd emerituuri. Nii David kui ka uniooni president Valdis Zilgalvis tõstsid Tõnut esile kui oma isiklikku sõpra, kellega koostöö väga hästi sujus.

Seejärel kutsus David ette kõik senised ja ka uued liidu juhatuse liikmed, kellele juba koos Tõnuga öeldi edasi tänusõnad tehtud töö eest ning paluti üheskoos õnnistust jätkavale meeskonnale uueks tööperioodiks.

David rõhutas oma jutluses armu olulisust kristlikus elus ning tõdes, et nii nagu Golfi hoovus teeb soojaks Atlandi ookeani, nii peaks arm muutma kogudust ning see peaks ühiskonnas mõjuma kui Golfi hoovus ookeanis.

Peale jutlust kutsuti ette kaks noort pastorit – Ergo Naab ja Ivo Käsk – oma abikaasaga. Ergo teenib hetkel Rakvere adventkogudust ning Ivo Kuressaare adventkogudust. Seejärel liitusid nendega kõik saalis olevad ordineeritud pastorid, et üheskoos oma nooremad kolleegid ordineerida samuti pastoriametisse. Läbi eestpalve ja käte pealepanemise pühitseti kaks noormeest jumalariigi tööle. Ergo mainis hiljem, et ordineerimine tähendab tema jaoks justkui katseaja möödumist, Ivo rõhutas lisaks, et läbi selle talituse anti justkui suurem mandaat selle tähtsa töö tegemiseks.

Liidu värskelt valitud juhatus alustab tööd juba algaval nädalal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat