Atlantas algab adventkiriku 59. peakoosolek

Avaldatud 22.6.2010, allikas Adventist News Network

Kolmapäeval algab 2400 seitsmenda päeva adventistist delegaadi osavõtul Atlantas USA-s ülemaailmse adventkiriku 59. peakoosolek, kus valitakse kiriku juhtkond järgmiseks viieks aastaks.

Otsustamisele läheb suur hulk ka teisi küsimusi, mille hulka mahuvad mitmed kiriku administratiivset struktuuri puudutavad teemad ning ka muudatused koguduse korras.

Peakoosoleku esimeseks teoks saab olema kiriku juhtkonna valimine, alustades ülemaailmse kiriku presidendi ning kiriku 13 piirkonna presidentide valimisest. Delegaadid valivad järgmiseks tööperioodiks uued juhid ka osakondade etteotsa nii kiriku keskuses kui ka divisjonides.

Enamus valimisi leiab aset 11-päevase peakoosoleku esimestel päevadel ning ülejäänud aeg kulub piirkondade ja institutsioonide aruannete ja töö tulemuste kuulamisele.

Üks kõige märkimisväärsem päevakorrapunkt on ülemaailmse kiriku ametniku Larry Evansi sõnul plaan lükata osakondade asedirektorite valimine peakoosolekult sellele järgnevale esimesele töökoosolekule.

Evansi sõnul võib rohkete valimiste käigus tunduda, et see kandidaatide valimise protsess on kiirustatud ning mõned delegaadid sooviksid potentsiaalseid kandidaate ehk pikemalt kaaluda. “Muudatus võimaldaks asedirektorite leidmisele enam aega pühendada,” ütles Evans. “See annab uutele osakonnajuhtidele aega tõsiselt kujundada oma osakondi. Praeguses olukorras peab vastvalitud osakonnajuht ühe päevaga valima kaks asedirektorit.”

Delegaadid vaatavad üle ka kiriku täitevkomitee koosseisulise jagunemise. Nad otsustavad, kas seal peaks olema enam noorte esindajaid ja ilmikliikmeid.

Otsustamisele tulevad ka mitmed koguduse korra sisulised küsimused. Delegaadid, kes said muudatusettepanekutega koguduse korra koopia maikuu keskel, hääletavad, kas muudatused kinnitada või mitte.

Püüeldes korrektsema koguduse korra poole, reastas sellega töötanud töörühm ümber ja korrastas peatükke, lõike ja lauseid, eemaldas kordavaid tsitaate ja sõnastusi, lisas Piibli tekste ja tsitaate ning viiteid allikmaterjalidele ja kodulehtedele.

Töörühm lisas ka juhiseid nende kiriku töötajate ja vabatahtlike ametisse nimetamiseks, kes puutuvad lähedalt kokku alaealistega, eesmärgiga garanteerida laste turvalisus. Need, kes oma töös puutuvad kokku lastega – kaasa arvatud rajaleidjate ja hingamispäevakooli õpilastega - “peavad vastama kiriku ja riigiseaduslikele standarditele ja nõudmistele nagu tausta uurimine ning sertifitseerimine,” ütleb muudatusettepanek.

Kiriku peakoosolek kestab kuni 3. juulini. Adventistide Koguduste Eesti Liitu esindavad peakoosolekul liidu esimees Tõnu Jugar ja Alla Nõmmik.

Jaga Facebookis
Lingid
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat