Jõhvi kirikus peeti esimest teenistust (lisatud video)

Avaldatud 28.2.2010, allikas Meie Aeg

 Jõhvi adventkogudus vaatas tagasi kirikuehituse algusele, palvetas ühiselt töö lõpetamise pärast ning asetas kiriku vundamendi sisse mälestusesemed tulevaste põlvede jaoks.

Veebruari viimasel hingamispäeval kogunesid Ida-Virumaa koguduste adventistid koos oma usukaaslaste ja sõpradega ning kiriku ehituse toetajatega uue kiriku juurde, et paluda Jumala õnnistust pühakojale, mis peaks 2012. aastal valmis saama.

Hommikusel jumalateenistusel jutlustas Balti uniooni president Valdis Zilgalvis Jeesuse järgimise olulisusest. Teenistuse lõpus toimus kogudusevanema ordineerimine. Valdis Zilgalvis, Eesti Liidu president Tõnu Jugar ning Jõhvi koguduse pastor Viktor Nõmmik ordineerisid Jõhvi koguduse vanemaks Kalle Kanguri.

Päeva jooksul vaadati mitmeid videoreportaaže kirikuehituse varasematest etappidest. Möödunud aasta 10. veebruaril ostetud krundil on tänaseks tehtud rohkelt tööd. Lõpule on viidud ka kõik vajalikud kooskõlastused. Viimane – ehitusluba – kinnitati lõplikult 29. jaanuaril.

Kell 17.00 alanud päeva peasündmus toimus uue kiriku ehituse keldrikorrusel. Sooja andsid kaks ahju, kohale olid toodud istmed, ruumi valgustasid küünlad. Tervitussõnu ütlesid kohaliku metodistikiriku pastor Artur Põld, Balti uniooni president Valdis Zilgalvis ja Eesti liidu president Tõnu Jugar.

Järgnenud pastorite ja rahva vahel toimunud kahekõneline litaania toimus kahes keeles. Kohalik pastor ja kiriku ehituse juht Viktor juhtis litaaniat vene keeles, liidu esimees Tõnu eesti keeles ning rahvas vastas kahes keeles.

Lapsed tõid seejärel ette kullatud klaasist silindrid, millesse asetati eesti- ja venekeelne õppetükk ja hommikvalve, kiriku ehitusloa koopia, teenistuse litaania tekst ning kohalolnute pühendustekst koos nende allkirjadega. Kombekohaselt pandi silindrisse ka hetkel kehtiv rahaühik. Viktor jutustas, kuidas üleskutse peale anda üks Eesti kroon soovisid seda teha kõik kohalolijad, kuid sedapuhku oli vaja vaid ühte krooni.

Küünlaid käes hoides liiguti kõik koos kirikusaali sellesse kohta, kus plaani kohaselt saab olema kõnepult. Vabatahtlike abiga tehti valmis segu ning silindrite paigaldamine toimus kolme paari ühistöös. Kirikujuhtidena olid Valdis ja Tõnu, kohaliku linna vaimulikena Viktor ja Artur ning kirikuehituse toetajatena Juss Maurer ja Kalle Kangur. Kui silinder oli vundamendi paigutatud ja Juss segu pealt siledaks silnunud, tegi rahvas sinna juurde küünaldest risti ning ühiselt loeti Meie Isa palve.

Esmaspäeval läheb töö kohe edasi. “Tuleb suur auto täis Columbia plokke ja hakkame ehitama järgmist korrust,” rääkis Viktor. “Unistus jääb, et selle aasta jõuludeks saame katuse alla. Terve objekt peaks täielikult valmis saama 2012. aastal.”

Tegemist on projektiga, mis vajab pidevalt inimeste abi. “Nüüd on võimalik vastu võtta ka vabatahtlikke töötegijaid. Kui inimestel tahtmist on, siis andku tuld,” kutsus Viktor.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat