Võru kogudus 105

Avaldatud 10.9.2024

Hingamispäeval, 7. septembril tähistas Võru adventkogudus oma 105. aastapäeva. Õigupoolest algas aastapäev servamisi juba reedel, kui kokku said muusikalised kollektiivid, et hingamispäevaseks kontsert-jumalateenistuseks veel harjutada.

Hingamispäeva hommikul oli nagu ikka hingamispäevakool, kuid seekord veidi teises võtmes. Võru koguduse liige Esta Nahkur on teinud oma kohalikus koguduses kvartali lõpus viktoriini läbitud teemade peale, seekord otsustati sama lähenemist kasutada aastapäeval. Viktoriini küsimustele vastati meeskondades ja iga vastuse toetuseks oli ka Piibli kirjakoht.

Piiblitunnile järgnes jutluseosa. Aastapäeva moto oli „Ennäe, nüüd on ülisoodsus aeg!“ ning jutluse pidas David Nõmmik. Ta kutsus inimesi üles leppima ära Jumalaga ja leppima ära üksteisega, kuna see on praeguse hetke võimalus. Kui ka muusikaettekanded olid kuulatud, kutsus David soovijaid ette, et koos palvetada. Palvetati üksteise eest ja koos. Oli neid, kes soovisid uuendada oma suhet Jumalaga ja ka üksteisega ära leppida. Võru koguduse pastor Hele Kulp sõnas, et see altarikutse oli sügavuti minev ja väga armas.

Pärast lõunasööki said osalejad läbi teha linnamängu, mille pani kokku Rein Kaasen. Pastor andis linnamängul osalejatele kaasa ka flaiereid teisipäeval, 10. septembril algava Ilmutusraamatu seminari reklaamiga, aga ka kohaliku koguduse rajaleidjate tegevust ja Võru kogudust tutvustava reklaamiga. Hele oli rõõmus, et flaiereid ei toodud tagasi. „Öeldi, et need oli hea mõte, muidu oleks olnud raske inimestega linnas rääkima hakata. Nüüd seda abiks võttes oli tore suhelda,“ sõnas Hele.

Õhtul oli aastapäeva kavas Olev Uugi ajalootund, mis oli ühtlasi ka jumalateenistus. Hele ütles, et alguses oli Võru koguduse piirkond nii suur, et see ulatus Pihkvani välja. „Võru linnas oli küll koguduseliikmeid, aga mitte eriti palju. Grupid olid laiali ümberkaudsetes külades. Ja siin oli väga palju erinevaid kogudusetöö tegijaid – ühtede kohta on öeldud, et nad olid kolportöörijad, teised olid jutlustajad, oli piiblitöölisi ja ka kogudusevanemaid, keda küll ei olnud õnnistatud Sõna edasiandmisega, aga kes hoidsid kogudust koos ja julgustasid teisi,“ rääkis Hele.

Aastapäeva tähistamise õnnestumisele aitas kaasa palju inimesi nii Võrust kui kaugemaltki. Muusikaosa vedas eest noor võrulane Aveli Valb koos abilisega Valgast, Mariana Nahkuriga. Koori juhatas Ellen Suits ja klaveril saatis Pille-Riin Kaaver. Söögilaua peakokk oli Heljo Uuk. Iga jumalateenistusel osaleja sai kingituseks Rein Kaaseni käsitööna valmistatud võtmehoidja.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat