Hommikvalve: Päästetud isegi „vegan-pattudest“ (04.07.2024)

Avaldatud 4.7.2024, autor George Knight

Jeesus vastas talle: „Tõesti, tõesti, ma ütlen sulle, kes ei sünni ülalt, ei või näha Jumala riiki.“... „Tõesti, tõesti, ma ütlen sulle, kes ei sünni veest ja Vaimust, ei saa minna Jumala riiki.“ Jh 3:3, 5

Ühed petlikumad ja eksitavamad patud on need, mida võiks nimetada vegan-pattudeks. Mida need endast kujutavad?

Need on sedasorti patud, mida Jeesus kirjeldab Matteuse 6,1–18 – patud, mis on olemuslikult seotud religioossete kommetega, nagu palvetamine ja vaeste aitamine. Nimetan neid vegan-pattudeks, sest nad näevad nii head ja tervislikud välja.

Kuid nad kätkevad endas jõudu meid ootamatult tabada. Selline patt on petlik, kuna pealtnäha tundub see olevat väga religioosne. Ja see võib olla tõeliselt religioosne, aga võib ka olla lihtsalt teine viis, kuidas saada hea enesetunne, kuigi sel juhul ei paku naudingut mitte see, kui patune ma olen, vaid see, kui õige ma olen. Vegan-pattude petlik jõud seisneb selles, et need panevad meid end tundma puhtana, kuigi oleme veel täidetud patu pehkinud olemusega – uhke enesega hakkamasaamisega.

Jeesus tahab meid päästa isegi meie enesega toimetulekust, vaimulikust uhkusest ja rahulolust oma palveelu suhtes.

Ja kuidas Ta kavatseb seda teha? Samamoodi nagu prostituutide ja narkodiileritega. Ta tahab, et meie uhke vaim langeks risti jalamile ning löödaks risti. Ta soovib, et risti löödaks ka meie vale suhtumine jumalakummardamisesse ning suhtumine, et oleme paremad kui need, kes on teistes kogudustes või ei käi üldse kirikus.

Kuid pärast meie uhke eneseõiguse ristilöömist soovib Jeesus luua meid uueks oma Vaimus. Ta soovib, et me sünniksime uuesti uue suhtumisega. Ta soovib, et me sünniksime ülalt. Ta soovib meid päästa isegi vegan-pattudest. Ja on imeline, et Ta on kõigeks selleks suuteline. See tähendab, et Ta on võimeline seda tegema, kui me täna ja iga päev hüüame alandlikult Tema poole abi saamiseks.

 

Hommikvalve George Knighti raamatust „Jalutuskäik Jeesusega 
õndsakskiitmise mäel“ 2. osa (4. juuli)

Raamatut saad osta e-poest pood.advent.ee
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat