Elva kogudus tähistas 30. aastapäeva

Avaldatud 19.6.2024

Hingamispäeval, 15. juunil tähistas Elva kogudus kohalikus kultuurimajas koguduse 30. aastapäeva. Aastapäeva hingamispäev algas hommikuse piiblitunni ja jumalateenistusega ning jätkus pärastlõunal kontserdiga.

Hommikune jumalateenistus algas aastapäeva motolaulu ja -mõttega „Puhuge pasunat valjusti nüüd“, see mõte sai valitud koguduse lauluraamatust (laul number 507); jutluste ja tervituste keskne mõte oli Jeesuse teise tuleku ootamine. Kogudust tervitas Elva koguduse kunagine pastor Heino Lukk, kes meenutas koguduse algusaegu. „Elva kandis elasid paljudki Tartu adventkoguduse liikmed ja nad otsustasid, et miks Tartusse käia, kui siin võiks kogudus olla,“ rääkis Heino ja julgustas kogudust piiblisalmiga Joosua 21. peatüki 45. salmist, kus on kirjas, et ainsatki sõna ei langenud tühja neist headest sõnadest Iisraeli soole. „Seda võib rakendada Jumala kogu tegevuse ja Tema öeldu kohta, Issand on siin Elvas ja on meiega maailma lõpuni.“

Jumalateenistuse jutluse pidas Elva grupi algusaastatel seal evangelistina teeninud Ülo Pärna, kes tervitas kohaletulnuid sõnadega, et ei ole juhus, et siin kohtutakse, sest Jumalal on meile midagi öelda. Ülo mõtiskles pasunate puhumise olulisusest antiikajal: „Pasunat puhutakse asja pärast, mitte sellepärast, et lärmi teha. Puhutakse, et äratada ja tuletada meelde, et midagi tähtsat on tulemas.“ Ülo rääkis Jeesuse tulekuks valmistumisest. „Meile on omane kõverus, käituda sõltumatult oma Jumalast. Kus on lahendus? Johannes nägi, et nende otsaesisel oli Isa nimi, mis tähendab, et nende iseloomus on toimunud olulised muutused – nad sarnanesid taevase Isaga. Jumal on selleks tõeliselt valmistunud. Kas sina oled valmis laskma Issandal oma elu muuta?“

Jumalateenistusel ja õhtusel kontserdil teenisid muusikaga nii lapsed kui ka erinevad laulu- ja pillikoosseisud. Õhtusel kontserdil tervitasid kogudust kunagised Elva koguduse pastorid Rein Kalmus ja David Nõmmik. Oma esimestest kokkupuudetest Elva kogudusega rääkis Elva koguduse koori juhataja Ehtel Kuldvere-Vent.

Elva koguduse pastor Toivo Kaasik, kes on seal teeninud alates 2023. aasta novembrist, sõnas, et aastapäeva keskseks mõtteks oli valitud Jeesuse teise tulemise ootamine, see oli läbiv teema nii muusikas kui ka jutluses. Toivo kirjeldas Elva kogudust kui hästi aktiivset. „Koguduse aktiivsus ja olek peegeldab, nagu oleks tegu kolm korda suurema kogudusega. Koguduseliikmete algatus ja kõik tegevused näitavad seda.“ Toivo lisas, et kui siiani on koguduses olulisel kohal olnud lastetöö, siis nüüd, kui lapsed on suuremaks kasvanud, tahetakse võtta suund rajaleidjate tööle.

Aastapäva tähistamine lõppes sama lauluga, millega alustati: "Puhuge pasunat valgusti nüüd".

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat