Misjonistrateegiad muutuvas maailmas

Avaldatud 14.5.2024, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjonil (TED) ja Inter-Euroopa divisjonil (EUD) on ühine missioon jõuda Kristuse sõnumiga Euroopa inimesteni. Seistes silmitsi samasuguse väljakutsega jõuda sekulaarsete ja postmodernsete inimesteni, korraldas EUD koolituse, mis aitab mõista nende miljonite inimeste mõtteviisi, kellele püüame Kristusest rääkida. 

Portugalis Vimeiros 15.–18. aprillil toimunud misjonikoolitusele kogunesid EUD tööharude juhid ja külalisesinejad mujalt maailmast, et uurida vahendeid ilmalike ja postmodernistlike inimeste sügavama mõistmise saavutamiseks ja meetodeid, kuidas kiirendada misjonitegevust kogu kontinendil.

EUD adventimisjoni direktor Florian Ristea rõhutas, et misjonitööde puhul on oluline „kohandada strateegia ja lähenemine“, võttes arvesse iga kogukonna kultuuri ja mõtteviisi. Ristea rõhutas ka vajadust „kasvatada jüngrite tegemise kultuuri“, kus misjoni keskmes on koguduste rajamine.

Ristea sõnumeid korrates julgustas EUD president Mario Brito osalejaid kohandama oma jõupingutusi vastavalt oma sihtrühma vajadustele ja suhtlusstiilidele. „Kui me püüame teisi aidata, kasvame ka ise. Inimesed tunnevad ära, kui oleme mures nende heaolu pärast. Sekulariseerunud inimesed on teadlikud oma vajadustest ja paljud tunnevad seesmist tühjust. Selles tühimikus on võimalus,“ märkis Brito.

Misjonimaastikul navigeerimine muutuvas Euroopas: Jonatan Contero tähelepanekud

Jonatan Contero on 40-aastane, ta on abielus Abigailiga, kes jagab tema pühendumust misjonile. Contero on õppinud Hispaanias, Prantsusmaal ja Inglismaal ning tema põhitähelepanu on usu jagamine ilmalikes kaasaegsetes kogukondades. Ta töötab seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi ülemaailmse misjoni sekulaarse ja postkristliku misjoni keskuses¹ (Centre for Secular and Post-Christian Mission – CSPM).  Sekulaarse ja postkristliku misjoni keskus (CSPM) on loodud selleks, et aidata kogudusel saada sügavamat arusaamist sekulaarsetest ja postmodernistlikest inimestest. Seejuures püüab ta hõlbustada tõelisi kohtumisi nende inimeste ja Jumala vahel.

Intervjuus räägib Contero CSPMi eesmärkidest, Euroopa misjonikontekstist ja arengutest ning postsekulaarsete ja postkristlike ühiskondade peamistest suundumustest. Ta räägib ka väljakutsetest, millega misjonärid silmitsi seisavad ning esimese adventmisjonäri jõudmisest Euroopasse 150 aastat tagasi.

Intervjuu EUD presidendi Mario Britoga

Intervjuu EUD adventmisjoni tööharu juhi Florian Risteaga

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat