Euroopas kutsutakse rahalisi vahendeid jagama

Avaldatud 16.11.2020, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Inter-Euroopa divisjon (EUD) pidas aastakoosolekut, kus esitleti ka laekuri aruannet. Divisjoni laekur Norbert Zens sõnas, et on mõningaid murekohti, kuid üldiselt saab 2020. aasta lõpetada positiivse noodiga.

Zens avas oma esitluse, tsiteerides kuningas Saalomoni, kes kirjutas: „Austa Issandat oma varandusega ja uudseviljaga kõigest oma saagist, siis su aidad täituvad küllusega ja veiniaamid ajavad üle!” (Õp 3:9, 10)

Selle salmi kaudu jagas Zens virtuaalsel koosolekul tänu põhjuseid, kuna adventkoguduse liikmed on jäänud ustavaks vaatamata koroonaviirusele ja kuudepikkusele karantiinile. „Alates septembri lõpust on EUD kümnis kasvanud 1,2 %. Oleme siiski tähele pannud, et mõnes unioonis on kümnise osas suur langemine. See kehtib eriti Itaalia ja Hispaania kohta.“

Et raskustes olevaid piirkondi abistada, esitati nõukogule kava jagada osa nende piirkondade kümnisest, kus on kümnist rohkem laekunud, nende piirkondadega, kus kümnise laekumine on vähenenud üle 2 %.

See solidaarsusežest meenutab Zensi sõnul algristikoguduse aega, kui Jeruusalemmas koguti vahendeid kogudusele, mis olid hädas. „Meie soov ei ole see, et üks piirkond tunneb kergendust, samal ajal, kui teised on raskustes, meie eesmärk on võrdsus. Praegu aitaks ühe piirkonna küllus neid, kel ei ole. Eesmärk on võrdsus, nagu on kirjutatud: „Kellel oli palju, sellel ei olnud liiast, ja kellel oli pisut, sellel ei olnud vähe.” (2Kr 8:15) Kava võeti nõukogus vastu ühehäälselt.

Zens rääkis ka kümnise kasutamise plaanist. Aruanne näitab, et 58 % kümnisest kasutatakse pastorite, evangelistide ja teiste eesliinitöötajate palkadeks, samas kui 22 % kulub erinevate administratiivsete tasandite (liidud, unioon ja divisjon) ülalpidamiseks. Ülejäänut kasutatakse haridusasutuste (9 %), meediatöö (4 %) ja otseevangelismi (4 %) kulude katteks.

Teine sammas, millel adventkoguduse rahanduslik pool seisab, on lisaks kümnisele vabatahtlikud annetused. Zens sõnas, et karantiini tõttu on vabatahtlike annetuste osakaal EUD-s vähenenud pea 30 % võrreldes 2019. aastaga. Zens sõnas, et oluline on mõista, et nende vahenditega hoitakse ülal misjonitööd mujal maailmas, näiteks Aafrikas ning Lähis- ja Kaug-Idas.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat