Kogudus võttis ette ühise piiblilugemise

Avaldatud 26.2.2024, allikas Adventist Review

Lõuna-Koreas võttis umbes 80-liikmeline kogudus ette lugeda koos läbi kogu Piibel. Lõpuni jõudis edukalt 58 inimest.

Osalejate sõnul on piiblilugemise praktika koguduse liikumapanev jõud. 23. detsembril korraldas kogudus piiblilugemise lõpetamise piduliku jumalateenistuse.

2021. aastal, kui kogudusse tuli uus pastor Park Woo Byoung, leidis ta, et on vaja tugevdada koguduse aluseid. Seetõttu võttis ta kasutusele hüüdlause „Sõna väega! Palve armu kaudu!“ ja rõhutas piiblilugemist. Selle tulemusena lõpetas peaaegu 75 protsenti koguduse liikmetest Piibli lugemise väljakutse.

Hwang Joo Yeon, kogudusevanem ja misjonikomisjoni direktor, ütles: „Igaüks võtab väljakutseid vastu, kuid mina veidi kahtlesin, kui paljud sellega hakkama saavad. Ma arvasin, et lisaks neile, kes juba praegu igal aastal Piibli läbi loevad, võib see veel mõnel inimesel õnnestuda. Kuid enamus lõpetas väljakutse edukalt.“ Hwang pidas edu võtmeks Parki pidevat julgustust ja toetust.

Park seadis endale igapäevaseks lugemiseesmärgiks umbes 30 minutit, ta pani kiriku teadetetahvlile ka edusammude tabeli. Jumalateenistuste ajal tunnustas ja julgustas ta inimesi. Neid, kes ei olnud veel alustanud, kutsus ta üles Piiblit lugema, see lõi kogukondliku õhkkonna, mis edendas ühist pühendumist Sõnale. Isegi need, kes alguses kõhklesid, leidsid julgustust ja lõpetasid väljakutse edukalt. Kohaliku koguduse vanem Bae DeokHwan väljendas oma rõõmu ja ütles, et plaanib hoida Piibli lugemise läbimise tunnistust kui perekonna aaret. „See teeb mulle veelgi rohkem rõõmu, et tegin seda koos oma naisega,“ ütles Bae. „Me ärkasime iga päev kell 4.30 hommikul ja lugesime 30 minutit,“ ütles Bae.

Vanim lugeja oli 1932. aastal sündinud diakoniss Yoo HaeYeon. Ta on varem juba kolm korda Piiblit läbi lugenud. Yoo, kes sai enne nägemise halvenemist suureformaadilise Piibli, oli äärmiselt rõõmus, kui ütles, et Piibli lugemine võimaldab tal eristada õiget ja valet. „Eriti armastan ma Õpetussõnu,“ ütles Yoo.

Misjoninõukogu juht Lee ByungGuk tunnistas, et alguses oli Piibel tema uinutuspill. „Aga kui mu meel järk-järgult tundlikumaks muutus, tundsin ma õnnistust: sain kommentaaride lugemisest rohkem teada raskete kirjakohtade tausta kohta ja tundsin rõõmu tõe avastamisest,“ ütles Lee.

Koguduse diakoniss Kim Kyung Sooki sõnul on ta suutnud Piibli nüüd läbi lugeda, kuna tal on see alati kaasas. „Ma loen seda metroos, söögi ja pauside ajal,“ ütles Kim.

Diakoniss Kim MiHwa, kes oli 32 aastat Jumalast eemal olnud, ütles, et vigastus aitas tal kogudusega taas ühineda. „Tänu piiblilugemise algatusele leidsin ma koguduse ja sain Sõnale lähemale,“ ütles Kim. Ta näitas oma märkmikku, mis oli ääreni täis märkmeid Uue Testamendi kohta, ja ütles: „Ma mõistsin, et evangeeliumide Jeesus on kannatlik ja tõelise armastuse kehastus.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat