Šveitsi adventkogudused ühendasid jõud, et lastele jõulu ajal rõõmu tuua

Avaldatud 4.1.2024, allikas Adventist Review

Šveitsis Neuchâtelis asuv kogudus vastas hiljuti üleskutsele, mille esitas Sebastião Santos Vieira, ADRA kohalik juht. Kampaania „Jõulud karbis" tekitas erakordse pühendumuse, mis näitas, et isegi väike kogukond võib saavutada suuri asju.

Vieira kutsus koguduse liikmeid üles osalema algatusel, mida ta ise peab eriti atraktiivseks. Tema vankumatu usk heategevuse jõusse tõi kaasa suure osaluse, mis ületas kõik ootused. Möödunud aastal koguti 115 karpi, kõik need saadeti jõuludeks Moldova lastele.

„See, et me oleme väike kogudus, ei tähenda, et me ei saa teha suuri asju," ütles Vieira. Kohalike juhtide sõnul oli inimeste kaasatulemise ja pühendumise taga Vieira otsusekindlus pakkuda Moldova lastele rõõmu. „Mitmel oktoobri ja novembri pärastlõunal tulid noored ja täiskasvanud kokku, et koguda lastele supermarketite ees annetatud asju," jagasid nad.

Saak oli suur, mis näitab kogukonda elavdavat suuremeelsust. Annetusena saadud asjad sorteeriti ja pakiti karpidesse, iga kingitus oli kohandatud vastuvõtja vanuse ja soo järgi. „Õhkkond oli produktiivne ja toetav," ütlesid ettevõtmise juhid.

„Nüüd on tänu Sebastião ja tema meeskonna koordineeritud jõupingutustele kogukonnas levinud üksmeelsuse vaim," ütlesid kohalikud kirikujuhid.

Kogu Šveitsis korraldasid ka teised adventistide kogudused peale Neuchâteli sarnaseid algatusi, et teenida teisi, eriti abivajajaid. Ühiste jõupingutuste tulemusena valmistati 4068 kingikarpi.

„See üksmeelsuse vaim, mis on pärit meie Issanda Jeesuse Kristuse õpetusest, soojendas südant ja tegi laste pühad helgemaks," ütlesid algatuse juhid. "Kes teab, järgmisel aastal võime seda arvu Jumala armust ehk kahekordistada. Sest jõuluaeg on jagatud helduse aeg."

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat