Kompassi kogudus tähistas viiendat aastapäeva

Avaldatud 13.9.2023, autor Hanna-Liisa Schönberg

8. ja 9.septembril tähistas Kompassi kogudus 5. sünnipäeva. Sünnipäeva alustasime reede õhtul palve- ja ülistusõhtuga. Palvefookuses olid kaaskoguduseliikmed, koguduste vaimulik ja arvuline kasv ning eelolev hingamispäev. Ühislaulmist juhtis ja mõtiskluseks laulis koosseis „Mehed ja Jumal“.

Hingamispäeva hommikul kogunesime taaskord Jumala kiituseks ja osaduseks, et tuua Talle tänu nende kiiresti, kuid palju Jumala juhtimist ja kaitset täis möödunud aastate eest. Alustasime teenistust sama lauluga, millega avateenistust viis aastat tagasi – „10 000 põhjust“.

Hingamispäevakool toimus viktoriini formaadis Kahooti keskkonnas. Kontrolliti meie teadmisi nii möödunud nädala õppetükkist kui misjonijutust.

Kompassi koguduses on alati olnud olulisel kohal ühiselt lauldes Jumala kiitmine, nii ka sel sünnipäeva jumalateenistusel. Ühislaulud keskendusid Kristuse olulisusele meie koguduse keskpunktis, et igaüks meist igatseks Teda kogu hingega ja ehitaks oma elu Temale, sest ainult Jumalaga igapäevases ühenduses olles saame kanda vilja selles maailmas, kus on veel nii-nii palju tööd teha. Etteastega rõõmustasid meid nii lapsed kui meestrio koosseisus Toomas, Riivo ja Ilja. Lapsi oli laulmas pea 15 ning nad tuletasid kõigile meelde, et Jeesus armastab meid hella ja palava südamega.

Pärli koguduse nimel andsid tervitused edasi Arina ja Stanislav Karlov, kes olid enne Pärli koguduse loomist aktiivsed osalised ka Kompassi koguduse tegemistes.

Jutluse pidas Ivo, kes on olnud Kompassi kogudusega seotud päris algusest. Ta kutsus meid üles panema tähele, kui märkamatult maailm meid enda sarnaseks muudab, ning rõhutas radikaalselt erinemise-tegutsemise olulisust.

Peale jumalateenistust ja pidulikku ühist lõunat kogunesime erinevatesse töötubadesse. Kokku oli kolm teemalauda, kus sai koos nii õppida kui arutleda. Ivo rääkis meile, et koguduse rajamine on vajalik, sest see on piibellik ja efektiivne. Krõõda töötoas saime arutleda koguduse kui ihu teemal ja leida ihuliikmete seast endale vastava ning asetada see ühisele ihule, mille pea on Kristus. Marge suunas meid mõtlema palvele kui Jumalaga suhtlemisele ja koosolemisele, mitte pidevale enda vajaduste esitamisele. Tagasivaatevideot vaadates on südames tänu, et Jumal on saanud selle koguduse rajamise ja tegemiste kaudu meid nii palju kasvatada ja õnnistada. Lugematul arvul kordadel on tarvis olnud teha risti vastupidi enda tahtele ning õppida seeläbi tegema Jumala tahet ja seadma see elus esikohale. Ainult siis, kui meie allutame enda tahte ja tunnistame enda suutmatust, saab Jumala vägi avalduda ja see on olnud väga elumuutev kogemus. Tänu Jumalale Kompassi koguduse ja nende erilise viie aasta eest!

Kompassi koguduse aastapäeva jumalateenistuse salvestust saab vaadata Kompassi Youtube'i kanalilt.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat