Usu ja sõpruse nädal

Avaldatud 4.9.2023, allikas TEDNews

Horvaatia Pula südames asuv maaliline Fratarski Otoki saar muutus 13.–20. augustini kogu maailma noorte keskuseks. Fratarski õpilaslaager, mis on väga oodatud iga-aastane üritus, püstitas sel aastal uue rekordi, võõrustades ligi 130 õpilast kaugelt ja lähemalt, sealhulgas Serbiast, Saksamaalt, Kanadast, Itaaliast, Austriast, Poolast, Leedust, USAst, Hispaaniast ja Suurbritanniast. Horvaatia koguduste liidu noorte poolt juhitud laagri peakõnelejaks oli Kanadast pärit pastor Zoran Sudarević.

Sudarević viis läbi igapäevased hommikused ja õhtused jumalateenistused, süvenedes tuntud piiblitegelaste eludesse ja lugudesse. Nende jumalateenistuste ajal jagasid noored oma isiklikke tunnistusi, andes kõigile kohalviibijatele võimaluse kuulda, kuidas Jumal nende elus tegutseb. Lisaks korraldati neli töötuba, mis keskendusid efektiivsuse suurendamise ja ajajuhtimisele.

Jumal õnnistas laagrit suurepärase ilmaga ja õpilased kasutasid seda maksimaalselt ära: ujumine, sportimine, aardejaht, mängud ja ühine laulmine lõkke ääres. Fratarski saar, rahulik koht ühes hämmastavalt kaunis maailmanurgas, pakkus imelist võimalust lõõgastumiseks ja mõnusalt aja veetmiseks, ning samal ajal sai kohtuda noorte adventistidega üle kogu maailma.

Laupäeva pärastlõunal olid õpilased tunnistajaks ilusale sündmusele – ristimisele. Vanessa Ninković, noor tütarlaps Saksamaalt, jagas oma teekonda Jeesuse järgimisest, inspireerides kõiki. Veekogu muutus lavaks, kus noored ülistasid Jumalat kooride, piiblisalmide ja ettekannetega. Pula advendikoguduse liikmed tulid toetama ja kaasa elama. Isegi mõned möödakäijad peatusid, et nautida muusikat ja olla tunnistajaks ristimisele. See oli ideaalne viis Fratarski õpilaslaagri lõpetamiseks, sest nagu juhid ütlesid, „noored rõõmustasid ja tegid otsuse järgida Jeesust". Nad ootavad innukalt, et järgmisel aastal taas kokku saada, uusi sõpru leida, koos kasvada ja saada rohkem Jeesuse sarnaseks.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat