Liidu nõukogu koosolek 28.05.2023

Avaldatud 1.6.2023

28. mail sai kesk Eestit Türil kokku liidu nõukogu, et pidada selles koosseisus oma viimane koosolek. Liidu nõukogu senises koosseisus alustas tööd pärast eelmist peakoosolekut 2019. aasta juulis. Nelja aasta jooksul peeti 33 koosolekut, osa neist veebi teel.

Seekordse koosoleku avas palvusega liidu esimees Andres Ploompuu, kes luges kirjakoha 2. Timoteosele 3:16 ning arutles Pühakirja lugemise olulisuse üle. „Kristlaseks olemisel on olulised lihtsad põhiväärtused – palve ja Pühakiri. Tänapäeval loetakse palju muid tekste, mitte Piiblit ja mul pastorina on tulnud ette olukord, kui koguduse liige palub selgitada mingit videot, mitte Piibli kirjakohta,“ mõtiskles Andres. „Kui erinevad arusaamad muudavad usu segaseks, tuleb tagasi tulla nende lihtsate asjade juurde – palve ja Pühakirja juurde. Et miski muu ei asendaks neid.“

Koosoleku päevakorras on regulaarselt finantsaruanne, mille käigus liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman andis ülevaate aasta esimese kolme kuu finantsseisust. „Anname liidu finantsid järgmisele nõukogule üle heas ja tugevas seisus,“ sõnas Jaanus-Janari ning selgitas tulemiaruande, bilansi ja investeeringute aruande põhjal praegust rahalist seisu. Suur erinevus võrreldes nelja aasta või isegi aasta tagusega on, et nüüd on meie liidus heaks kiidetud investeeringute tööjuhis, mille põhjal vahendeid investeeritakse. Praegu on liidul nelja liiki investeeringuid: tähtajalised hoiused, töötajatele antud laenud (auto- ja eluasemelaenud), investeeringud omakapitali ja investeeringud peakonverentsi fondidesse.

Veel arutati misjonifondi kasutamise korra teemal. „Eelmine kord oli veidi ajale jalgu jäänud ja soovisime seda paindlikumaks muuta,“ sõnas Andres. Misjonifondi kasutamise korda tehti peamiselt üks muudatus. Kui siiani oli ühe taotluse maksimumsumma 1500, siis nüüdsest on võimalik misjonifondist küsida aastatoetust koguduse misjoniplaani elluviimiseks kuni 2500 eurot ning ühekordse projekti toetus on edaspidi 500 eurot. Andres selgitas et kui enne arutati juhtkonna koosolekutel lühikese aja jooksul ühe koguduse sarnaste projektide teemal, siis nüüd julgustatakse kogudusi mõtlema pikemaajaliselt ette ning taotlema toetusi pigem misjoniplaani toetavatele tegevustele. Misjonifondi kogume annetusi neli korda aastas.

Liidu esimees tänas nõukogu liikmeid tehtud töö eest. „Need neli aastat on toredad olnud. Oleme paljust läbi tulnud. Aitäh teile selle eest!“ Juuni teisel nädalavahetusel on Jõhvis liidu 41. peakoosolek, kus valitakse uued juhid ja ka uus nõukogu.

Selle perioodi nõukogu koosseis: Andres Ploompuu (esimees), Virve Toom (peasekretär), Jaanus-Janari Kogerman (laekur), David Nõmmik, Rein Kalmus, Aleksandr Tsugai, Allan Randlepp, Liisu Jallai, Arina Karlova, Hans Soosaar, Krõõt Lõbus, Averonika Beekmann (pildilt on puudu Arina ja Hans).

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat