Peakonverentsi kevadkoosolekul kutsuti ühinema misjonialgatusega Euroopas

Avaldatud 20.4.2023, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi (PK) kevadkoosolekul tutvustas PK esimees Ted N. C. Wilson algatuse Christ for Europe aruannet, öeldes, et „Euroopa muutub üha enam sekulaarseks... Siiski on tuhandeid inimesi – miljoneid –, kes igatsevad kuulda Jumala Sõna."

Wilson mainis kaht suurt evangelismialgatust, mis toimuvad sel aastal Euroopas – mais ja septembris –  „või ükskõik millisel kuupäeval vastavalt sellele, kuidas keegi otsustab osaleda". Wilson plaanib osaleda kõnelejana mais toimuval üritusel Prahas Tšehhis. Kõik üritused hõlmavad sadu ordineeritud vaimulikke, vabatahtlikke, kõnelejaid ja paikkondi, ütles Adventraadio (AWR) president Duane McKey.

Algatusega Christ for Europe on liitunud palju vabatahtlikke. McKey, kes on ka kõigi liikmete kaasatuse algatuse direktor, teatas, et praegu on kaasatud 30 koguduste liitu, 38 riiki ja 1514 paika. Neist 747 on Euro-Aasia divisjonis (ESD) ja 419 Ukraina koguduste liidu (UUC) koosseisus.

Eesmärgiga toetada misjonijõupingutusi kogu piirkonnas on 150 rahvusvahelist evangelisti avaldanud soovi osaleda „jutlustamises, õpetamises ja ristimisel". Nende jõupingutused ühendatakse sadade koguduseliikmete, kohalike vabatahtlike jõupingutustega erinevates kohtades, ütles McKey.

McKey tänas PK pastorite ühendust toetuse eest ja kutsus PK nõukogu liikmeid üles selles jõupingutuses kaasa lööma. „Saja viiekümnest evangelistist ei piisa," ütles McKey. „Me vajaksime veel kümmet rahvusvahelist evangelisti."

„Christ for Europe on kõige ulatuslikum Euroopa misjoniprojekt meie koguduse ajaloos," ütles McKey.

Euroopa kontinendil töötab adventkoguduse 13 divisjonist kolm, lisaks neile kuulub siia Ukraina, mis sõja tõttu Euro-Aasia divisjoni haldusalast PK alla viidi. Euroopas elab peaaegu 447 miljonit inimest.

McKey kinnitas ka tulevastele vabatahtlikele, kes registreerivad end osalema, et kõik saavad enne koosolekute algust kohapeal varustuse ja koolituse.

„Kes peaks minema?" küsis McKey. „Igaüks, kes tahab ja suudab, peaks vabatahtlikuna osalema. Seminaride ja ülikoolide üliõpilased on teretulnud, samuti vaimulikud pered, koguduse liikmed, õpetajad ja teised. Ja kui te ei saa minna, palvetage palun."

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat