Nõukogu koosolek 12.03.2023

Avaldatud 16.3.2023

Pühapäeval, 12. märtsil oli Tallinnas Terve Elu Keskuses seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu nõukogu korraline koosolek. Koosoleku avas palvusega liidu esimees Andres Ploompuu, kes rääkis misjonäriks olemisest. „Misjonäriks olemine muudab ka misjonäri enda elu,“ ütles Andres ja meenutas enda kunagist misjonireisi Aafrikasse, kus teda tutvustati kui Euroopast pärit misjonäri. „Tänapäeval kasutame sõna vabatahtlik, aga misjonär on midagi suurt ja maailmamuutvat. Meil on misjon, eesmärk ja igaüks meist võiks olla misjonär.“

Nõukogu päevakorra esimese punktina andis liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman ülevaate finantsaruandest.

Järgmise päevakorrapunktina kiideti heaks ettepanek toetada evakuatsioonitrepi paigaldamist Jõhvi adventkirikusse. Liidu nõukogu otsustas rahastada sellega seotud kulud ehitusfondist.

AdCom esitas mõnda aega tagasi Tallinna kahele kogudusele – I ja III kogudusele – ettepaneku arutada oma koguduses koguduse nime võimalikku muutmist, nii et nimest jääksid välja ajaloost jäänud numbrid, mis tänapäeva inimesi ei kõneta. „Need I ja III koguduse nimed on tekitanud segadust,“ sõnas Andres. „Igal kogudusel on võimalus oma nime muuta, nii et see annaks paremini edasi koguduse identiteeti.“ Tallinna III kogudus on selle protsessi läbi teinud – pakkunud erinevaid nimevariante, arutanud seda teemat koguduse nõukogus ning valinud täiskoguga uueks nimeks Seitsmenda Päeva Adventistide Tallinna Kesklinna Venekeelne kogudus. Uue nime kinnitas ka liidu nõukogu. Koguduse pastor Aleksandr Tsugai selgitas, et kuna see kogudus ei jää ainukeseks venekeelseks koguduseks Tallinnas, siis on uues nimes kaks olulist määratlust: koguduse asukoht ja keel. Tallinna I kogudus ei ole nimemuutmise ettepanekut veel arutada jõudnud.

Paari kuu pärast, 13. mail alustab Tallinnas uus venekeelne kogudusepistik nimega Pärl oma esimese jumalateenistustega. Avajumalateenistus toimub koguduste rajamise konverentsi raames hotellis Dzingel. Uue koguduse rajamise juht Aleksandr Tsugai andis nõukogule Pärli edenemisest ülevaate. „Me alustasime kogudusepistiku moodustamist 1. mail 2021. aastal, siis oli meid 8 inimest, nüüd on grupis 15 täiskasvanut ja 8 last.“ Pistiku üks eestvedajaid Arina Karlova lisas, et pistiku sihtgrupp on 20–40-aastased noored ja praegu otsitakse endale kohta, kus jumalateenistusi pidama hakata. „Rühma entusiasm on kõrge ja palvetame praegu juurdekasvu ja koha leidmise pärast.“

Liidu nõukogu praeguse koosseisu viimane korraline koosolek on 28. mail. Juuni esimeses pooles toimub liidu peakoosolek, kus valitakse uus nõukogu järgmiseks nelja-aastaseks tööperioodiks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat