Kogudusejuhid asuvad uuele rattasõidule - seekord Austraalias

Avaldatud 31.1.2023, allikas Adventist Review

Pärast 2022. aastal Ameerika Ühendriikides toimunud "I Will Go Ride" edu on rühm seitsmenda päeva adventistide kogudusejuhte ja jalgrattureid alustamas uut seiklust, seekord Austraalias.

Seitseteist jalgratturit, sealhulgas seitse kaheksast USA reisil osalenud jalgratturist, asuvad "I Will Go Ride'i" Austraalia teekonnale. Seekord on jalgratturid kahes grupis, millest üks meeskond alustab 29. jaanuaril Melbourne'ist ja teine 31. jaanuaril Brisbane'ist. Mõlemad rattasõidud jõuavad Cooranbongi, kus enamik rattureid osaleb Austraalia koguduse uniooni (AUC) Empoweri kohtumistel Avondale'i ülikoolis.

Sarnaselt Ameerika Ühendriikide sõiduga peatuvad jalgratturid – enamuses kogudusejuhid ja pastorid – teel Austraalia linnades, vestlevad ja palvetavad inimestega, tunnistavad oma usust ning jagavad kristlikku kirjandust, sealhulgas raamatut „Suur võitlus“.

Pärast seda, kui AUC peasekretär Michael Worker sai USA-sõidu ajal nii suurepärase kogemuse, on ta põnevil selle üle, mida Austraalia-sõit toob ja milliseid kogemusi nad saavad. Ta juhib rühma, kes sõidab Melbourne'ist Cooranbongi, mis on peaaegu 1200 kilomeetrit pikkune vahemaa.

„Me loodame, et saame selle sõidu ajal paljudele Jeesusest rääkida," ütles Worker, "ja et see inspireerib teisi mõtlema loomingulistele viisidele, kuidas oma usku jagada."

Sõit on inspireeritud kirjandusevangelistidest Phillip Reekie'st ja tema vennapojast Frederickist, kes sõitsid 1890. aastate algusest jalgratastega, et jagada kirjandust Austraalia kaugetes piirkondades. Nende töö avaldas olulist mõju paljude adventkoguduste loomisele Austraalias. Tegelikult ütlevad Austraalia adventistide juhid, et Reekie'ile võib omistada tuhandete elude muutmist pärast seda, kui ta andis Uus-Lõuna-Walesi maapiirkonnas asuva Eugowra leskmehe Thomas Kentile raamatu „Suur võitlus". Kent jagas raamatut oma naabrite ja veel viie perega, kes samuti said Jeesuse jüngriteks, mõjutades omakorda järgmisi põlvkondi. Hinnanguliselt on vähemalt 20 000 inimest avastanud Jeesuse ja Tema lõpuajasõnumi nende pioneeride töö kaudu.

Ameerika Ühendriikides sõitis I Will Go Ride'i meeskond 2022. aasta mai lõpus ja juuni alguses Washingtonist Missouri osariigis asuvasse St. Louis'i. Meeskond läbis umbes 2000 kilomeetrit, jõudes just õigeaegselt 61. peakonverentsi töökoosolekule St. Louisis.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat