Adventistidest juristid arutasid usuvabaduse teemadel

Avaldatud 2.2.2023, allikas TEDNews

Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni (SSD) avalike suhete ja usuvabaduse osakond korraldas 12.–15. jaanuaril Silangis Filipiinidel kolmanda adventistidest juristide ja kogudusejuhtide konverentsi.

Koostöös Adventkoguduse Juristide Assotsiatsiooniga korraldatud konverentsi teema oli „Kutsutud". Esinejad rääkisid lugusid usuvabadusest oma territooriumil, tegid plaane usuvabaduse algatuste kohta ja korraldasid diskussioone, et harida saadikuid usuvabaduse põhimõtete praktiseerimise tähtsusest.

„Me kõik oleme siin, sest igaüks meist on kutsutud ning sõltumata meie elukutsest osaleme me kõik koguduse missioonis kuulutada Jeesuse peatset tagasitulekut," ütles SSD president Roger Caderma.

Konverentsil osales ka peakonverentsi nõunik Karnik Doukmetzian. Doukmetzian rääkis oma plenaarettekandes arvukatest õiguslikest raskustest, mis mõjutavad ülemaailmset kogudust, ning sellest, kuidas neid stsenaariume saab kontekstualiseerida ja neile viidata, kui saadiku kohalikus töövaldkonnas tekib võrreldavaid juhtumeid.

„See põlvkond on olnud tunnistajaks paradigmamuutusele meie liikmeskonnas. Kuigi muutused toimuvad maailmas, peame meeles pidama, et kogudus ei ole seadusest kõrgemal," ütles ta. 

Doukmetziani sõnul on kogudus minevikus seisnud silmitsi paljude väljakutsetega. Nende juriidiliste küsimuste hulka kuuluvad diskrimineerimine, kongregatsionalism, poliitika rakendamine, seksuaalne kuritarvitamine, katastroofideks valmisolek, usuvabaduse probleemid, kohtuprobleemid ning adventistide bränding ja identiteet. „Kuigi need väljakutsed on meie koguduses olemas, tegutseb kogudus nende lahendamisel vankumatult koguduse ja õiguslike sätete alusel," ütles Doukmetzian.

Laupäeva hommikul arutasid juristid, kuidas nad on näinud Jumalat oma elus ja karjääris tegutsemas. Advokaat Fritz Tagalugin rääkis, et oma tagasihoidliku iseloomu tõttu ei osalenud ta oma teismeeas aktiivselt koguduse tegevustes ega teenistustes. Tagalugin ütles, et Jumal innustas teda muutuma julgemaks ja osalema aktiivselt koguduse misjonitegevuses, lubades tal jätkata valitud karjääriteed. „Olenemata sellest, millise karjääritee oleme valinud, on Issand usaldanud meile olulise vastutuse evangeeliumi levitamise eest," ütles Tagalugin. „Me peaksime lubama Jumalal kasutada end tööriistadena, et jõuda üksikisikuteni oma mõjusfääris."

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat