Trans-Euroopa divisjoni aastakoosolekule kogunenud pastorid külastasid kohalikke kogudusi

Avaldatud 22.11.2022, allikas TEDNews

Ilm oli hingamispäeva hommikul rahulik, mis oli vahelduseks pärast vihmaseid ja äikeselisi päevi. Kuna Trans-Euroopa divisjoni (TED) aastakoosolek olid lõppemas, kutsuti mõned pastorid kohalikesse kogudustesse jutlustama. Pastor Maureen Rock kutsuti Kotori kogudusse; see on armas kirik, mis asub Kotori lahe mägedes. Teel Kotori nautisime loodust ja tundsime, et oleme õnnistatud, et saime viibida kohas, mida ümbritses Jumala kaunis kätetöö.

Kotori kirikus tervitasid meid koguduse vanad ja noored. Jumalateenistus koosnes hingamispäevakoolist, Pühakirja lugemistest ja palvetest. Pastor Rock jagas seejärel sõnumit, mis keskendus Matteuse 20:1–16 tähendamissõnale töölistest. Meie kui koguduse liikmed peaksime olema inimeste suhtes kaastundlikud ja rääkima neile Jumalast. „Ei ole tähtis, kui kaua me oleme kirikus olnud, kas üks aasta või viiskümmend aastat, Jeesusel on ikkagi tasu meile kõigile. Me peame lootma ja ootama Jeesuse Kristuse peatset tagasitulekut," tuletas pastor Rock kuulajaile meelde.

Kui ma mõtlen selle sõnumi tähtsusele, siis palvetan, et võtaksime aega peatuda ja mõtiskleda Jumala headuse üle, mis ilmneb looduse ilus. Pidagem meeles, et nii nagu Ta võttis aega, et kujundada mägesid, võttis Ta aega ka selleks, et kujundada igaüht meist.

Montenegro Podgorica kogudusse kuuluvatel rajaleidjatel ja askeldajatel oli täiesti eriline hingamispäev, kui TEDi noortejuht pastor Dejan Stojković kasutas võimalust anda isiklikult üle nende saadud auhinnad ja märgid.

„Podgorica on suurim kirik, mis meil Montenegros on, ja siin on Kagu-Euroopa koguduste liidu ainus rajaleidjate ja askeldajate klubi," kommenteeris Stojković. „Sel hingamispäeval oli mul võimalus siin jutlustada ja me lõime koos ilusaid mälestusi," ütles Stojković.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat