Küprosel peeti noorte ja perede nädalavahetust

Avaldatud 16.11.2022, allikas TEDNews

Küprosel on pikad kristlikud traditsioonid. See oli esimene Euroopa riik, mida külastasid Paulus ja Barnabas, ning seal on läbi sajandite säilinud kristlik kultuur. Elujõuline ja külalislahke adventistide kogukond on veidi üle 100 koguduseliikme.

27.–30. oktoobril oli Küprose koguduses eriline aeg, kui 96 inimest sai kokku väikses rannikulinnas Polis Chrysochousis iga-aastasel noorte- ja pere nädalavahetusel.

See oli õnnistatud nädalavahetus! Peaesineja pastor Dejan Stojković, Trans-Euroopa divisjoni(TED) noortejuht, inspireeris kuulajaid oma kaasahaarava jutustamisstiiliga. Ta kutsus kõiki üles olema mitte lihtsalt Jeesuse fännid, vaid pühendunud järgijad.

Kuna muusika oli piibliaegadel jumalateenistuse lahutamatu osa, siis ei saanud see ka sel erilisel nädalavahetusel teisiti olla. Enamik Küprose kogudusi on väikesed, mis muudab koguduse laulmise sageli keeruliseks – kuid mitte sel nädalavahetusel. Jumalat ülistas üheskoos suurem hulk inimesi, teenistust juhatas ülistusmeeskond, pakkudes nauditava ülistuskogemuse.

Lisaks vaimulikule toidule pakuti võimalusi ka osaduseks. Reede pärastlõunal sõitsid osalejad kuulsasse Sinisesse laguuni, kus ujuti jahedas, kuid värskendavas oktoobrikuu meres. Küprose misjoni esimees pastor Branislav Mirilov juhendas rühma ja viis nad sukelduma laeva ülemiselt tekilt!

See oli hingamispäeva pärastlõuna, mil kogesime Jumala loodut uue nurga alt. Koos roniti Smigiesi tuletõrje vaatetorni, kust avanevad suurepärased vaated ümbritsevale maastikule. Jumala loodus on isegi pärast 6000 aasta pikkust pattu ja rikutust hämmastav oma ilu ja rahulikkuse poolest.

Igal aastal ühinevad meiega mitmed adventperede sõbrad ja osalevad erinevates tegevustes. Jumal tegutseb salapärasel viisil ja mõnikord mõjutame inimesi, keda me ei oska oodatagi. Üks selline hetk oli sel aastal meie retriidil, kui kohtusime selle kinnistu omanikega, mida igal aastal kasutatakse. Katina ja tema abikaasa on olnud väga külalislahked ja kuulavad sageli laule ja jutlusi. Katina vend, kes elab Nikosias, teisel pool saart, oli paaril varasemal üritusel kohal, aidates oma õde. Ta on vaikne pensionär, kes ütleb vähe, kuid jälgib palju. Sel aastal oli ta kohal, kui me saabusime, kuid ei saanud jääda. Ta pöördus ühe meie pastori poole ja küsis üksikasju meie kiriku asukoha ja kogunemisaegade kohta Nikosias. Tundub, et Jumal rääkis temaga neil nädalavahetustel, mida ta oli jälginud. Meie palve on, et armastuses ja harmoonias suhtlevate usklike elav tunnistus tähistaks selle lahke härrasmehe elus uue elu algust.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat