KIIRELOOMULINE! Palun vastake koguduseliikmete uuringu küsimustele

Avaldatud 19.10.2022, allikas TEDNews

Peakonverents kutsub kõiki koguduseliikmeid üles vastama koguduse liikmeskonna küsitlusele. Eelmine sarnane uurimus viidi läbi 2017. aastal ning see andis väärtuslikku infot nii üleilmselt kui ka Trans-Euroopa divisjoni (TED) kohta.

„2017. aasta uurimus näitas, et TEDi koguduseliikmete uskumustel on tugev piibellik alus,“ ütles TEDi peasekerär Róbert Csizmadia. „Eriti tuli esile see, kui väga meie piirkonna adventistid hindavad piibellikke põhimõtteid oma igapäevases elus, ja see on väga tore.“

Kuid samast uurimusest kerkis esile ka paar murekohta. „Paljud koguduseliikmed muretsevad, et meie noored ei ole koguduse tegemistesse piisavalt kaasatud,“ sõnas Csizmadia. Samuti tuli välja, et mõnel pool on rahulolematust oma pastori kvalifikatsiooniga. „Sellel võib olla erinevaid põhjuseid, kuid alates sellest ajast on TEDis tehtud jõulisi samme pastorite hariduse osas,“ rääkis Csizmadia.

Uurimuse tulemused annavad sissevaate meie koguduse praegusesse ajahetke ja nii nagu me soovime kuulutada praeguse aja tõde, soovime näha enda praeguse aja peegelpilti – uurimus on selleks hea vahend.

Uurimuse täitmisele kulub umbes 45 minutit ning selle tähtaeg on 31. oktoober. Küsimustikule vastamine on anonüümne.

Eesti liidu peasekretär Virve Toom paneb kõigile väga südamele, et me võimalusel selle uurimuse küsimustikule vastaksime. „Peakonverentsi töökoosolekute vahelisel ajal ehk umbes iga viie aasta tagant korraldatakse ülemaailmses adventkoguduses küsitlus, mis aitab koguduse juhtidel paremini aru saada sellest, mida koguduseliikmed usuvad ja kuidas nad oma usku praktiseerivad.”

Küsitlusele saab vastata endale sobivas keeles:

Ühest liidust peab küsitlusele vastama vähemalt 200 inimest, et neid andmeid arvestataks ja nende põhjal saaks teha tõsiseltvõetavaid järeldusi. Meie divisjonist kogutakse vähemalt 2000 vastust.

“Küsitluse kaudu saadav info on väga oluline ka liidule, et me teaksime, millistele teemadele oleks vaja rohkem tähelepanu pöörata,” ütles Virve. “Pastorid ja kogudusevanemad, palun jagage seda üleskutset oma koguduseliikmetega meili teel, siselistides või muul moel.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat