Kariibi mere saarte adventistid avaldasid meelt koduvägivalla vastu

Avaldatud 12.9.2022, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistid läksid 27. augustil koguduse algatuse Enditnow raames marsside ja meeleavaldustega tänavatele, et nõuda vägivalla ja väärkohtlemise lõpetamist Kariibi mere saartel.

2009. aastal käivitatud Enditnow on seitsmenda päeva adventistide koguduse ülemaailmne algatus, mille eesmärk on edendada vägivalla lõpetamist. 

Suur hulk koguduseliikmeid kandis linnatänavail kõndides teemakohaseid särke, et propageerida Enditnow algatust ja julgustada pealtvaatajaid rääkima, kui nad näevad mis tahes vägivalda.

See oli esimene kord, kui koguduse Atlandi-Kariibi koguduste liit (ACU) korraldas koordineeritud ettevõtmise kõigil piirkonna saartel korraga, esindatud olid ka valitsusametnikud, teised kirikud ja kodanikuorganisatsioonid, ütles ACU naisteteenistuse juht Arleen Sands.

"Arvudes peitub jõud. Me peame rääkima ühel häälel ja ütlema, et võimu kuritarvitamine on vale," ütles Sands, "ja me peame selle tuvastama, sellest teatama ning harima inimesi, kuidas käituda nii ohvri kui ka kuritarvitajaga." Samuti oli see võimalus avalikkusele teada anda, et seitsmenda päeva adventistide kogudus hoolib, lisas ta.

Lõuna-Bahama koguduste liidu (SBC) koguduseliikmed marssisid New Providence'i tänavatel plakatitega, et väljendada oma toetust Enditnow'le. Nad jagasid voldikuid ja brošüüre teemal "Murda vaikus" – kuidas rääkida ja abi saada.

Kaimanisaartel toimus kolm marssi ja meeleavaldust, üks Cayman Bracil ja kaks Grand Caymanil, kus meeleavaldused toimusid Boddeni linnaplatsil. Märkides, et 2020. aasta perevägivalla juhtumite arv on 2228, tulid koguduseliikmed ja kogukonna elanikud suurel hulgal välja T-särkide, lendlehtede ja plakatitega, et näidata oma toetust algatusele.

George Towni kogunemisel kõneles Kaimanisaarte peaministri nimel tervishoiuminister Sabrina Turner, kes viitas sellele, et kogudus mängib olulist rolli selles, et ta ise suutis tulla välja vägivaldsest olukorrast. Turner kutsus kogudust üles jätkama vägivalla lõpetamise propageerimist.

Sands ütles, et selle kuu marsid ja meeleavaldused ei ole veel lõppenud. "Plaanis on jätkata vihjeliinide loomisega, et aidata väärkoheldud isikuid, korraldada nõustamisi ja lõpuks rajada turvakodu inimestele, kes on sunnitud oma kodust lahkuma," ütles Sands.

AUC-s on üle 28 000 seitsmenda päeva adventisti, kes koonduvad 90 kogudusse. Liit haldab nelja alg- ja keskkooli ning koos Jamaica liiduga Põhja-Kariibi ülikooli Mandeville'is Jamaical.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat