Augusti Meie Ajas

Avaldatud 11.8.2022

Augusti Meie Aja fookuses on jüngriks kasvamise teema. Laura Grönholm võrdleb vaimulikku kasvamist perekonnaks ja perekonnas kasvamise mudeliga ning kirjutab, et „see, kuidas vanemad suhtuvad lapsesse, on väga suureks teenäitajaks sellele, kuidas laps hakkab suhtuma Jumalasse”. Laura kutsub üles mõtlema rohkem oma vaimulikule kasvamisele ning otsima Jumalat: “Kui meie elu keerleb vaid lõputute kohustuste täitmise oravarattas, äkki ei ole me lapsevanematena hoomanud Jumala iseloomu erinevaid tahke?”

Meeri Pajula kirjutab sellest, kuidas me koguduses võime kasvada, aga ei pruugi: „Koguduses me peamiselt kuuleme ja räägime, kuidas peaksime kristlased olema, aga reaalne elu meie ümber on see, mis meid tegelikul õpetab.” Meeri annab ka oma soovituse: “Minu number üks soovitus: lase Jumalal ennast kasutada! Töö Jumala riigi heaks on palju olulisem kui minu vingumine ning Jumal palju tugevam kui minu jõuetus.”

Seekord saab intervjuust lugeda rajaleidjate laagris osalenud noorte mõtteid piiblitunni teemal. Vestlust noortega juhtis Krõõt Lõbus.

Ly Kaasik kirjutab üksteise koormate kandmisest ja mõtiskleb, kas sel tegevusel võiks olla ka piirid. “Selle asemel, et teist päriselt kuulata, mõtlen sellele, kuidas minu kasulikud nõuanded kõige tõhusamalt temani jõuaksid, või koondan kogu oma energia enda tagasihoidmisele, et ma soovituste jagamisega liiale ei läheks. Kui keegi pöördub mõne probleemiga minu poole, ei tähenda see, et ma peaksin iseennast teise inimese olukorra eest vastutavaks pidama.”

Seekordses ajakirjanumbris lõpeb “Noore piiblitöölise tee” rubriik, milles Krõõt on jaganud kogemusi ja mõtteid seoses oma tööga. Viimane mõtisklus kannab sütitavat pealkirja “Kõik on võimalik neile, kes usuvad” ning Krõõt kinnitab, et tõeline elu tuleb jätkuvalt ainult Jumalalt: “Ma leidsin viise, kuidas Jumalat teenida, kuni ühel päeval avastasin end olukorrast, kus kõik, mida ma tegin, oli seotud Jumalaga.”

Aleksandr Tsugai võtab juppideks lahti Joonatani loo ning näitab, kuidas Piibli teise plaani kõrvaltegelane muutis kellegi teise elu. Aleksandr küsib selle loo valgel: “Kas meil on piisavalt alandlik süda, et anda oma elu troon sellele, kes on meist väärikam?”

Terviserubriigis on seekord juttu magneesiumi tarvilikkusest ning Külli Keel arutleb pererubriigis selle üle, kuidas olla lapsevanem Jumala juhtimisel. Ajakirjas on ka kõik teised omaseks saanud rubriigid.

Augusti Meie Aeg jõuab kogudustesse eeloleval hingamispäeval, 13. augustil. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ning Meie Aega saab osta ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat