Koguduse perekond

Avaldatud 1.8.2022, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Mida rohkem me koos oleme, midagi ette võtame, seda lähedasemaks saame.

Alustuseks, armas lugeja, palun ava oma Piibel efeslaste kirja neljanda peatüki koha pealt ja loeme koos: „Mina, kes olen vang Kristuse pärast, kutsun teid üles elama selle kutsumise vääriliselt, millega te olete kutsutud, kogu alandlikkuse ja tasadusega, pika meelega, üksteist sallides armastuses, ning olles usinad rahusideme kaudu pidama Vaimu antud ühtsust. 

Üks ihu ja üks vaim, nagu te olete ka kutsutud üheks lootuseks oma kutsumise poolest; üks Issand, üks usk, üks ristimine, üks Jumal ja kõikide Isa, kes on kõikide üle ja kõikide läbi ja kõikide sees.“

Kas sina kuulud mõnda perekonda? Mina kuulun – päris mitmesse. Jumala perekonda, oma vanemate perekonda, oma abikaasaga rajatud perekonda, koguduse perekonda…

Tavaliselt on meile kõige lähedasemad need inimesed, kellega koos me elame. Ja nemad on need, kellega me jagame kõige suuremaid rõõme, muresid, katsumusi ja õnnestumisi. Nende seltskonnas tunneme end kõige vabamalt ning enamjaolt ka kõige paremini. 

Kuidas on aga lood koguduseperega? Kui hästi sa tunned end selles perekonnas? Kui palju sa panustad aega selle perekonna toimimisse? Kas üldse panustad? Kui oma igapäevaperega veedame enamuse nädalast ning vaid ühel päeval nädalas saame kokku Jumala perekonnaga koguduses, siis kui lähedased me omavahel oleme, kui lähedased me üldse olla saame? Kui me ei ole omavahel lähedased, kas me siis saame midagi koos teha? Inimesi ühendab koosveedetud aeg. Mida rohkem me koos oleme, midagi ette võtame, seda lähedasemaks saame ning mida lähedasemad oleme, seda sarnasemaks muutume… ja mida sarnasemad me oleme, seda paremini saame jagada Jumala armastust nendega, kes Teda, meie Isa veel ei tunne. 

Kui vanasti sai kogudusepere kokku reedel, hingamispäeval, pühapäevalgi ning ehk veel mõne korra nädala sees, siis tänapäeval on kokkusaamisi väheks jäänud. Kas see tähendab, et vanasti olid koguduseperekonna liikmed omavahel lähedasemad – jah, ma arvan küll nii. 

Ja seepärast ma kutsun sind, armas lugeja, võtma või märkama initsiatiivi teha koos rohkem ja veelgi rohkem, et saada ühtsemaks, ühendada jõud ja rääkida Jumala suurest armastusest kogu maailmale! Rääkida sellest üksteisele, et me saaksime omavahel lähedasemaks ning et meis oleks ind jagada seda armastust kõigile meie ümber!

Kui sina kuulud ka oma töökollektiivi perekonda või kooliperre või ükskõik kuhu perekonda veel, siis see on sinu võimalus ka seal olla valguseks, olla Jumala armastuse tööriist.

Julgustan sind, armas lugeja, võtma initsiatiivi ja/või kaasa lööma koguduse tegevustes ning seeläbi ühtsemaks perekonnaks kasvama! Palu Jumalalt häid mõtteid ning tarkust ja usu, Ta annab sulle õigel ajal sobivad mõtted ja sõnad. Ole väga õnnistatud ja Jumala juhitud! 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat