Koguduste liidu nõukogu koosolek 1.06.2022

Avaldatud 2.6.2022

Kolmapäeval, 1. juunil oli koguduste liidu nõukogu korraline veebikoosolek. Päevakorras oli ehitusfondi annetusega seonduv, Linnutee kodukoguduse lõpetamise avaldus, GLOW-voldikute ja muuga seonduv.

Igal aastal on Eesti koguduste liidu annetuste kalenderplaanis neli ehitusfondi annetust. Tänavu on üks ehitusfondi annetus juba olnud – 29. jaanuaril kogusime raha Jõhvi kirikuhoone evakuatsioonitrepi tarbeks,  11. juuni annetus suunatakse Tallinna kiriku töödesse, 13. augustil abistame Rõõmusaare laagripaiga tööde teostamisel ning 8. oktoobril Rakvere kiriku II korrusel asuva korteri renoveerimistöödega.

Seoses Rakvere kirikuga arutas nõukogu veel selle hoone vastavusse viimist kehtivate tuleohutusnõuetega. Rakvere on üks meie suuremaid hooneid ja seal puudub praegu tulekahju signalisatsioonisüsteem ning evakuatsioonivalgustus – nõukogu otsustas rahastada nende süsteemide paigaldust mitteotstarbelisest ehitusfondist.

Linnutee kodukogudus esitas liidule avalduse kodukoguduse lõpetamiseks. Kodukoguduse liikmed on tänaseks liitunud Pärnu adventkogudusega ning osalevad selle koguduse töös.

Aastaid tagasi tõlgiti eesti keelde mõned GLOW-voldikud, mis on väikeseformaadilised ühele teemale keskenduvad Piibli õpetusi selgitava sisuga voldikud. Need on mõeldud tasuta jagamiseks. Nüüd arutas nõukogu ettepanekut tõlkida eesti keelde 41 voldiku sisu ning trükkida neist igaühte 1000 eksemplari ja jagada kogudustele, et neid saaks omakorda inimestele jagada. „Raha selle projekti alustamiseks küsime Balti uniooni  Eesti misjoni fondist, kuhu raha laekub divisjoni igakuisest toetusest,“ selgitas liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman. „Voldikute tegemise eelarve on umbes 6500 eurot ning voldikud loodame valmis saada septembris-oktoobris.“

Viimastel aastatel on kujunenud nii, et aastapäeva tähistav kogudus on saanud koguduste liidu kingitusena abi teatud projektide või uute vahendite ostmise toetamiseks. Nüüd võttis liidu nõukogu vastu otsuse, et kõik need kogudused, mis tähistavad juubeliaastapäeva (viie ja nulliga lõppevad aastapäevad), saavad esitada aastapäeva kalendriaastal liidule toetustaotluse kuni tuhande euro ulatuses. „Seni on see olnud kirjutamata reegel, et liit teeb kogudustele kingituse, aga meil võiks olla sellekohane põhimõte, mitte igakordne otsustamine,“ sõnas liidu esimees Andres Ploompuu. „Sellisel juhul ei koorma see liigselt liidu eelarvet ega ka nõukogu päevakorda, kus peaks muidu ükshaaval neid taotlusi arutama.“

Koguduste liidu noortejuht Krõõt Lõbus esitas nõukogule ettepaneku toetada teismeliste vanematele suunatud seminari korraldamist 23.–25. septembril käesoleval aastal. „Kui Karen Holford käis lasteõpetajate koolitust tegemas, rääkisime ka teismeliste vanematele suunatud seminarist. Seminari eesmärk on rääkida teismelistest, nende kasvamisest ja vajadusest ja sellest, kuidas teismelisi koguduses ja perekonnas toetada,“ sõnas Krõõt. „Soovime julgustada neid, kes teevad koguduses noortetööd ja tulla vastu lapsevanemate vajadusele.“ Nõukogu otsustas seminari korraldamist toetada.

Viimase päevakorrapunktina otsustati tõsta koguduse liidu töötajate autohüvitise piirmäära, nii et see on nüüd 30 senti ühe kilomeetri kohta.

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 16. oktoobril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat