25. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 27.5.2022

“See, kes on sinus alustanud oma head tööd”

tunnistus Andy Im’ilt

Kui ma kolledžis käies otsustasin esmakordselt oma südame Kristusele anda, siis polnud see kogemus kindlasti ootuspärane. Rõõmu ja rahu asemel, millest teised rääkisid, oli minu igapäevane elu täis ärevust ning tundsin rasket süükoormat. Ma tundsin, nagu ei oleks ma kunagi piisavalt hea ning pärast iga tunnetuslikku või tegelikku läbikukkumist alustasin aina otsast peale. Ma proovisin nii väga olla täiuslik toitumises, treenimises, pühenduselus, igapäevastes harjumustes. Kuid ma ei küündinud kunagi selleni, mida arvasin olevat tõelise seitsmenda päeva adventistiks olemise kõige olulisemad koostisosad. Lõpuks jõudsin ma järeldusele, kas jään kristlusesse ja lähen süütundest hulluks või ma jätan selle kõik selja taha ning naudin maailma mõnusid. Valisin viimase ja ütlesin endale: „Kui ma niikuinii hukkun, siis võtan ma sellest juba viimast.” Ma käisin ühest äärmusest teise ning sukeldusin täielikult maailma meelitustesse. Kogesin kunstlikult esile kutsutud „kaifi” mitmes erinevas vormis. Kuid ei läinud kaua, kuniks ma taipasin, et maailm on tupiktänav ning leidsin end taaskord meeleheite sügavast august.

Ühel hilisõhtul hakkasin ma tundma ebatavalist ärevustunnet peale ühe teatud aine manustamist. See kogemus oli nii vastik ja hirmutav, kuid polnud mingit võimalust pageda sellest kitsikusest, milles ma end leidsin. Olin meeleheitel.

Sel hetkel vaatasin üle oma magamistoa ning märkasin Piiblit, mille mu ema oli minu jaoks jätnud. Ma võtsin Piibli kätte, otsisin üles Psalmid ning hakkasin lugema. Mõni hetk hiljem kogesin midagi täiesti enneolematut. Psalme lugedes hakkas ärevus haihtuma ning ma hakkasin täielikult mõistma, mida lugesin.

„Selles sõnas on vägi,” mõtlesin ma endamisi. Narkootikumidest esile kutsutud ärevuse haihtumine Pühakirja lugedes oli suurim ime, mida kunagi kogenud olin. Sel õhtul Psalme lugedes rabas mind Jumala kujutamine kellenagi, kes oli minu jaoks – Ta oli minu poolel! Jumal ei olnud kättemaksja, kes proovib mind süütegudelt tabada. Ma nägin Kedagi, kes tunneb oma lastele kaasa samamoodi, kui isa oma lastele (Psalm 103:13). Ma avastasin, et Jumal ei püüa mind vahele tõmmata ja ei ole olemas ühtegi olukorda ega kitsikust, millest Jumal ei suudaks mind ära päästa (Psalm 139:1-10).

See öö oli esimene paljudest, mil ma võtsin aega, et avastada ja lugeda sellest, milline Jumal tegelikult on. Ja see muudab kogu maailma. Kuidas inimene Jumalasse suhtub ja millisena Teda kogeb, on suuresti tingitud sellest, millisena Teda näeme. 

Kuid see ei ole ainus asi, mis tingimata mõjutab inimese kogemust kristlasena. Ma avastasin ka väärtusliku õpetuse päästest, mis tuleb usu ja usalduse läbi Tema töösse saavutada see, mida meie ise ei suuda saavutada; ning seda sõltumata praegustest ja tulevastest asjaoludest, olgu nad nii sünged kui tahes. 

Piibel annab meile teada, et lunastuse protsess on Jumala töö meie sees. See on Tema vastutus teha võimatu võimalikuks, kui me anname Talle loa meie sees tegutseda Tema hea tahte kohaselt (Fl 2:12,13)

Päästmise kogemine on samuti protsess, mis vajab aega, et lahendada nõrkused ja lahknemised selle vahel, mida  teame olevat ideaali versus meie tegelikud kitsikused ja kogemused.

Kus iganes maal oma kogemustega hetkel oled, ükskõik kui sünge on väljavaade, on oluline teada usus, mitte oma tunnetes, et Jumal on su selja taga. Et Ta viib selle töö, mille Ta tegelikult ise sinus alustanud on, lõpule.

Pühakirja sõnade järgi me saame olla: „veendunud selles, et see, kes teis on alustanud head tööd, lõpetab selle enne Kristuse Jeesuse päeva.” Fl 1:6

Jeesus kutsub sind täna andma oma päästmine täielikult Tema kätesse. Sa oled heades kätes, kui seda teed. Usu mind.

Andy Im töötab Michigani liidu kommunikatsiooni- ja usuvabaduse direktorina
ja vabal ajal naudib fotograafiat, kalastamist ja picklepalli mängimist. Ta on õnnelikus abielus Lauraga ja neil on kaks ilusat tütart – Olivia ja Karis.

Südame väljakutse

Kas see pole julgustav teadmine, et Jumal on sinu selja taga? Et Ta on sinu poolt, mitte vastu? Et Ta on Ise tõotanud mitte ainult alustada head tööd, vaid selle ka lõpetada? Kõik mida Ta vajab, on meie nõusolek ja kuulekas alistumine, kui Ta meis oma päästmistööd teeb.

Kas annad Talle täna täieliku juurdepääsu oma südamele ja elule? Kas lubad Tal mitte ainult olla sinu Päästja, vaid ka sinu Issand, kes kontrollib täielikult kõiki su eluvaldkondi? Kas sa usaldad Tema õigust ja seda, et Tema teab kõige paremini, kuidas lõpetada hea töö, mida Ta sinus on alustanud?

Palvesoovid:

● Palveta, et Jumal vaigistaks vaenlase valed ja näitaks sulle, et Ta on tõeliselt
sinu poolt ja mitte sinu vastu.

● Palveta, et usaldaksid Tema õigust sinu päästmisel ja et ütleksid täielikult lahti oma enese õigusest. 

● Palveta selle eest, et sinu kohalikus koguduses pandaks suuremat rõhku väikegruppide tegevusele, et kõik liikmed osaleksid isiklikus tunnistamises.

● Palveta, et sul oleks jõudu järgida Jumala tervisepõhimõtteid mitte kui jäika
standardit, vaid selle eesmärgiga, et teie meel ja süda oleksid täielikult kooskõlas Püha Vaimuga.

● Palvetage 7 nime eest palvenimekirjas. Palvetage, kuidas astuda aktiivseid samme, et nendeni jõuda.

 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat