Piirideta kaastunne Poolas

Avaldatud 14.3.2022, allikas TEDNews

Alates 24. veebruarist, mil Venemaa ründas Ukrainat, on Ukrainast Poolasse põgenenud üle 1,2 miljoni inimese. ÜRO andmeil on see kõige kiiremini kasvav põgenikekriis alates II maailmasõjast.

Seitsmenda päeva adventistide kogudus Poolas on sellele kriisile kiiresti vastanud. Üle 6000 vabatahtliku on pakkunud majutust nii kodudes kui ka kirikutes. Koguduseliikmed on avanud oma südame ja kodu, näidates, et solidaarsus ei tunne piire.

Lisaks sellele on ADRA Poola haru saatnud erinevatesse piiripunktidesse oma meeskonnad, kes jagavad põgenikele esmatarbekaupade pakke ning korraldavad transporti. Adventkoguduse heategevusorganisatsioon Blisko Serca (Südame ligi) on muutnud kaks oma maja põgenike varjupaigaks – Wislas asuvas Orioni keskuses ja Zatonie Polubie keskuses elab üle 70 põgeniku.

Sõja eest põgenevate inimeste abistamisele on kaasatud ka kõige nooremaid. Rajaleidjate klubi on annetanud magamiskotte, madratseid, tekke, patju, hügieenitarbeid, esmaabivahendeid ja teisi asju. Kõik annetatu saadeti Lääne-Ukrainasse, kus paljud ukrainlased sõja eest varju on leidnud.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Poola koguduse esimees Ryszard Jankowski käis koos pastor Tomasz Żelazkoga Poola-Ukraina piiril ning pakkus inimestele küüti Varssavisse. „On võimatu kirjeldada kõike seda, mida kogudus praegu teeb nii suuremal kui ka kohalikul tasandil,“ ütles Poola uniooni kommunikatsioonijuht Daniel Kluska. „Paljud kohalikud kogudused on katkestanud iganädalased jumalateenistused, et anda oma ruumid põgenike elukohaks. Paljud ohverdavad ukrainlaste abistamiseks väga palju ning on avanud nii oma kodu kui ka südame.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat