Pastorid õppisid kriiside ja stressiga toime tulema

Avaldatud 21.4.2009, allikas Meie Aeg

Aprillikuisel pastorite ja liidu tööliste koosolekul rääkis Trans-Euroopa Dvisjoni kommunikatsiooni osakonna juht Paul Clee sellest, kuidas toimida erinevate kriiside korral koguduse töös.

Pastor Clee tõdes, et ka kiriku sees võivad aset leida kriisid, mille tõttu tuleb suuta reageerida kiiresti nende kriiside võimalikult kiireks lahendamiseks. Nende juhtumite korral tuleb osata vastata võimalikele küsimustele, mis tulevad nii avalikkuselt kui ka meedialt.

„Kriisid juhtuvad kõige ebasobivamal ajal. Küsimus on selles, kuidas me kriisidega toime tuleme,” rääkis pastor Clee. „Kas me ignoreerime neid, või plaanime me midagi ette võtta. Ideaalne on see, kui me oleme ette valmistunud.”

Pastor Clee tutvustas erinevaid materjale, millega tuleks tutvuda ning mida enda jaoks ette valmistada, et reageerida kriisi olukorras adekvaatselt.

Päeva teiseks teemaks oli pastorite tervis ning stress. Pastor Clee rääkis, et keskmiselt elab adventist 7 aastat kauem kui keskmine mitte-adventist. Kuid halvem on olukord koguduse pastorite ja administraatoritega, kes elavad keskmisest adventistist vähem ning kellel on sagedasti stressi ning südameprobleeme.

Pastori töö iseloomu tõttu, võtavad selle ameti kandjad teiste probleeme sageli enda kanda. Vaimulikud kogevad oma töö tõttu ka sageli kriitikat, mis samuti tekitab pikaajaliselt tõsist stressi.

Paul Clee tsiteeris Mark Finley raamatut, tuues esile seitse abivahendit stressiolukorra tarbeks. Nende hulgas on muuhulgas lõõgastumine, füüsiline liikumine ja kindlasti palve. Stressist vabanemiseks ning sellega toimetulemiseks on oluline, et inimene ise oleks valmis muutuma ja muutusi oma elus rakendama.

Viimase teemana käsitles pastor Clee arukat ajaplaneerimist, rõhutades vajadust seada paika oma elu väärtuste ning eesmärkide nimekiri ning seejärel lähtuda oma päeva täitvate ülesannete valikul nendest eesmärkidest. Lõpetades tuletas ta meelde, et kogu teenistus peab olema Kristuse hoolitsuse kontekstis, kuna vaid Tema õnnistus annab mõtte meie igaühe tööle.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat