Koguduste liit kaardistab sõjapõgenike abistamisvõimalusi Eestis

Avaldatud 4.3.2022

Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liit kutsub üles oma koguduseliikmeid teada andma, missugused on nende võimalused saabuvate Ukraina sõjapõgenike majutamiseks või muul moel abistamiseks. Koguduste liidu esimees Andres Ploompuu sõnas, et seda teemat arutati Balti uniooni juhtkonnaga ning seal otsustati, et Balti uniooni iga koguduste liit moodustab võimalusel oma töörühma, kes kaardistab abistamisvõimalused.

„Üks abistamisvõimalus on koguda ADRA töö jaoks raha, edastame kogutud raha ADRA Euroopale,“ sõnas Andres, lisades, et teine viis on kaardistada võimalused kohapealseks abiks. „Püüame praegu kaardistada, kui palju on neid, kellel on võimalik sõjapõgenikke vastu võtta ja mis tingimustel.“ Praegu ei ole meil veel kedagi, kes majutust vajaks, aga kuuldusi sellest, et selliseid inimesi on ja tuleb juurde, on küll, rääkis Andres.

ADRA töö heaks sõjapõgenike abistamisel saab annetada lehel toeta.advent.ee.

Koguduste liit on olnud ühenduses Eesti Pagulasabiga. „Me oleme alles sellesisulise suhtluse alguses. Selge on see, et püüame ise nii valmis olla kui võimalik, et kui meie poole pöördutakse, siis oleks meil midagi pakkuda,“ sõnas Andres. 

Samuti oodatakse liidus infot selle kohta, kas oleks inimesi, kes soovivad tulla töörühma, kes aitaksid sõjapõgenike abistamist meie koguduse tasandil koordineerida. „Need inimesed võtku ühendust, abi on väga teretulnud,“ kutsus Andres üles. 

Kõik lähem info ja võimalus endast märku anda on sellel lehel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat