Rakvere adventkogudus osales ülemaailmses laste misjoniprojektis

Avaldatud 18.4.2009, allikas Meie Aeg

Rakvere adventkogudus jagas ülestõusmispühade perioodil 215 lapsele Samaarlase kukru nimelise organisatsiooni poolt kokku pandud kingipakke ning jutustas ülestõusnud Kristusest.

Alates 1998-st aastast on Eesti kristlikud kogudused jaganud kohalikele lastele kingipakke, mis on siia toodud Franklin Grahami juhitud heategevusorganisatsiooni Samaritan´s Purse (Samaarlase kukkur) poolt. Sel aastal osales projektis ka Rakvere adventkogudus, korraldades lastele 6 koosolekut, millest kolm toimusid Rakvere adventkirikus.

Adventistide Koguduste Eesti Liidu lastetöö juht Annely Kaasik rääkis, et pakid, mille on komplekteerinud kristlastest vabatahtlikud Ameerika Ühendriikides, „olid vahendiks jõudmaks hea sõnumiga lasteni kes ei tunne veel kõige suuremat kingitust, Jeesust.” Peamisel koosolekul Rakvere kirikus käis 41 kohalikku linnalast. „Kohal oli ka neid lapsi, kes pole mitte kunagi kirikus käinud,” jutustas Annely.

Lapsed organiseeris kirikusse suurel määral koguduse misjonitöö juht Vilja Kaasik-Runnel, kes suhtles ka Vaekülas asuva internaatkooliga, kus samuti kohapeal koosolekut pidamas käidi. Üks koosolek toimus ka väikses Aruküla adventkoguduse grupis, kus tuli kokku 30 kohalikku last.

„Koosolekutel saime kõigepealt tuttavaks, seejärel mängisime ja laulsime ning esitasime siis ka ühe näidendi, mille eesmärgiks oli selgitada, et ülestõusmispüha ei räägi tegelikult tibudest, vaid Kristusest, kelle ülestõusmise üle me rõõmustame,” rääkis Annely.

Igale kohaletulnud lapsele anti siis üle kingipakk, milles olid lisaks ka Ühendus Lapsed Eestis väljaantava kirjaklubi materjalid ning adventkoguduse kirjaliku piiblikursuse reklaam. Internaatkooli ning noortekeskuse töötajatele kingiti raamat "Ajastute igatsus". 

Ühendus Lapsed Eestis juht Ülle Käärik on kingikampaania järeltöö partneriks ning nagu Ülle Annelyle selgitas on nende huvides, et koosolekud organiseerinud kohalik kogudus lastega ka edasi püüaks tegeleda. Vaeküla noortekeskus kutsuski adventkoguduse lastetöötajaid korraldama nende laste juures niinimetatud Hea Sõnumi Ringi.

Üle Eesti jagati sel aastal 24 000 kingipakki 2-12 aastastele lastele. Erilise tähelepanu all olid lapsed vähekindlustatud peredest, suurte perede lapsed ning lastekodu lapsed. Aprillikuu sees on Rakvere adventkoguduse liikmed organiseerimas veel ühe koosoleku Inju lastekodus.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat