Koguduste liidu juhatus pidas kevadkoosolekut

Avaldatud 15.4.2009, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 14. aprillil, toimus Tartus Adventistide Koguduste Eesti Liidu juhatuse kevadkoosolek, millest võtsid osa ka Balti Uniooni president Valdis Zilgalvis ning laekur Zigurds Laudurgs.

AKEL-i president Tõnu Jugar tegi kokkuvõtte liidu töö prioriteetidest ning edusammudest nende teostamisel. Tõnu meenutas, et liidu tegevuses on hetkel üheks keskpunktiks suhted ning kommunikatsioon – nii koguduse sees kui ka ühiskonnaga laiemalt.

Peasekretär David Nõmmik rääkis jätkuvast misjonitööst. Kogudustes toimivad regulaarselt umbes 50 väikegruppi. Lisaks korraldatakse evangeelseid sarju, mida on suurel määral rahastatud ka globaalmisjoni programmi raames. Hiljuti toimunud evangelismi seminari tagajärjel, kus kõnelejaks oli Janos Kovacs-Biro Trans-Euroopa Divisjonist, on projektidena esitamisel 8 erinevat evangeelset algatust erinevatest Eestimaa piirkondadest.

Liidu juhid tõdesid, et kuigi tööd tehakse rohkelt ja pühendunult on statistilised arvud andmas jätkuvat tunnistust koguduse liikmeskonna kahanemisest. 2009. aasta esimese kvartali seisuga on AKEL-s 1674 liiget. Juhatus arutas pikemalt liikmeskonna kahanemise võimalikke põhjusi ning tõdes, et jätkuma peab avatud arutelu võimalike uute töömeetodite teemal.

Liidu juhatus otsustas toetada suvel toimuvat kolmandat adventkoguduste seenioride laagrit. Seekordne laager toimub Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Pilistvere koguduse laagripaigas.

Liidu juhatus valis Eesti koguduste delegatsiooni 4.-6. juunini Riias toimuvale Balti Uniooni peakoosolekule. Delegaatideks valiti: Annely Kaasik, Lauri Beekmann, Ergo Naab, Toomas Lukk, Sulev Sommer, Heino Lukk, Viktor Nõmmik, Tatjana Jurchenko, Tõnu Kivisaar, Arved Lint, Olavi Laur, Mihail Klotchko.

Tõnu tutvustas Jõhvi adventkiriku ehituse edusamme. Esmaspäeval oli koos töörühm, mis tegeleb Jõhvi kiriku ehitusega seotud küsimustega. Projekt edeneb plaanipäraselt ning juhatus sai näha ka pilte arhitekti nägemusest plaanimisel olevast kirikust. Teadaolevalt ei ole Ida-Virumaal seni ühtegi adventkirikut. Kõik piirkonnas tegutsevad kogudused käivad koos rendipindadel.

Liidu laekur Maia Hõlpus esitas finantsülevaate käesoleva aasta esimese kvartali seisust. Arvestades üleüldist majandusolukorda on ka liidu tegevus kokkuhoiureziimil. Uniooni laekur Zigurds Laudurgs mainis peale arvudega tutvumist, et võrdluses Läti ja Leeduga on Eesti liidu majanduslik olukord rahuldavas tasakaalus ning soovitas samamoodi jätkata.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat