Adventkoguduse juhid said eelmaitse uuest juhtimisprogrammist

Avaldatud 17.2.2022, allikas Adventist Review

Kui USAle valitakse uus president, saab ta kolm kuud aega, et ennast uueks ametiks ette valmistada. Seitsmenda päeva adventistide koguduse vastvalitud juhid astuvad ametisse kohe pärast valimist.

Artur Stele, kes valiti 2000. aastal Euro-Aasia divisjoni (ESD)etteotsa, tundis toona suurt šokki. Tal oli pastorina juhikogemus olemas, ta oli töötanud ülikoolis dekaanina ning Venemaal Zaokski ülikooli presidendina, aga ta ei olnud kunagi juhtinud niisugust üksust nagu divisjon. ESD koordineerib koguduse tööd piirkonnas, mis hõlmab 11 ajatsooni Venemaal ja endistes Nõukogude Liidu riikides.

„Ma olin šokeeritud,“ sõnas Stele. „Ma olin noor ja kogemusteta.“

Ent Stele sai päästeparve peakonverentsi (PK) töökoosolekul Torontos Kanadas, kui endine PK president Neal C. Wilson temaga rääkis ja andis talle informaalse mentorkoolituse, mis aitas Stele järje peale.

„See võttis ehk 15 minutit, aga ma mäletan seda siiani,“ meenutab Stele, kes nüüd on PK asepresident. Stele, kes on ise kogenud mentorluse olulisust, ja teised adventkoguduse juhid on aidanud kaasa üleilmse adventkoguduse juhikoolituse väljatöötamisele, see kannab pealkirja „Juhtide kasvatamine misjonitööle“ ning seda esitleti koguduse juhtide nõupidamisel 9.–10. veebruaril.

Kui see programm ametlikult heaks kiidetakse, siis see toimib PK ja Andrewsi ülikooli juhtimiskooli koostöös. Selle uuendusliku programmi eesmärk on pakkuda kogudusejuhtidele kolme õpiteed: 1. LeadLAB: lühiajaline arenguseminar ja töötoad, mida pakutakse seda soovivatele divisjonidele; 2. LeadCONFERENCE: iga-aastane juhtide konverents, mis toimub samal ajal koguduse aastakoosolekuga ja 3. LeadMENTRORS: individuaalne mentorprogramm, mida pakutakse uutele juhtidele.

PK president Ted N. C. Wilson rõhutas, et uue juhtide arengu programmi eesmärk on edendada koguduse missiooni- valmistada inimesi Jeesuse teiseks tulemiseks. „Selle raamistiku teema on juhtide kasvatamine misjonitööks,“ sõnas Wilson videokoosolekul koguduse 13 divisjoni erinevate tasemete juhtidele, keda oli kogunenud 80 ringis.

Wilson sõnas, et PK toetab seda programmi rahaliselt kuni 2025. aasta lõpuni, misjärel on vaja uusi otsuseid, kuidas edasi minna. Ta väljendas lootust, et kõik 13 divisjoni ja Lähis-Ida ning Põhja –Aafrika misjonipõld (MENA) ja Hiina unioon ja Iisraeli misjonipõld saavad selles programmis osaleda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat