Veebruari Meie Ajas

Avaldatud 10.2.2022

Eeloleval hingamispäeval, 12. veebruaril jõuab kogudustesse uus Meie Aeg, seekord on fookuses Jeesuse teise tulemise märgid. David Nõmmik lõpetab oma arutluse tõdemusega sellest, et lõpuajal peab valvama oma suhteid: „Niisiis, valvamine peaks ilmnema meie suhetes üksteisega. Valvamine tähendab ka seda, et oodates Jeesuse tulekut kasutame maksimaalselt ära Jumalast antud võimeid. Meie suhete mõõdupuuks teiste inimestega peaks olema Kristuse suhe meiega.” Olavi Laur pöörab Jeesuse tuleku märgid veidi teise nurga alla – Jeesuse tulemine meie juurde: „Jeesus keskendus kogu oma teenistuses sõnumile, et pärast ülestõusmist saab Ta jüngritega kokku ning Ta ilmubki ligi 500 inimesele. Ta palub neil valmistuda Püha Vaimu vastuvõtmiseks, kes annab väe Tema missiooni ellu viia.”

Koguduse rubriigis on seekord vaatluse all valus küsimus. Peakonverentsi statistikatöö juhataja David Trim arutleb selle üle, et jääk on väljasurev nähtus ning näitab, et paljudes maailma paikades on meie kogudus vananev kogudus, mille liikmed küsivad endalt, miks nende lapsed kogudusest ära lähevad: „Aga see fakt peab paika igal pool – meie lapsed hülgavad meie usu.” Artiklis on välja pakutud ka võimalik lahendus: „Me ei saa igavestele mõjudele mõeldes oma pereteenistuste praeguse olukorraga rahul olla.”

Ly Kaasik mõtiskleb meie Jumala-pildi üle: „Minu Jumal on küll alati mingil määral mu enda nägu, aga ma ei pea paaniliselt püüdma sellest „probleemist“ lahti saada ja tõtt-öelda ei olegi see võimalik.”

Ajakirja intervjuurubriigis jätkame usutlusi meie koguduse piiblitunni teemal – seekord on vestlusringis üks aktiivne laudkond koguduste liidu aastakoosolekult, koos mõeldi selle üle, mis muudab hingamispäevakooli tunni elavaks ja rikkalikuks ning kuidas sellist tundi saavutada.

Krõõt Lõbus jagab selleski numbris oma mõtteid noore piiblitöölise teekonnalt: „Nüüd inimestega töötades on mul olnud kirjeldamatu rõõm kohtuda erineva taustaga inimestega. Tõde on see, et kõik kardavad oma südant näidata, kuid igal inimesel on midagi ainulaadselt armastusväärset, mida me kõik saame avastada.”

Veebruari ajakirjas, mis maksab 2,5 eurot, on veel teisedki juba armsaks saanud rubriigid: pere- ja terviserubriik, lastele Silmatera, järjejutu uus osa, jutlus ja kirjakoht, kogemuste kotike ning arutlus Vana Testamendi prohvetitest, samuti rohujuure rubriik ja epiloog.

Ajakirja saab osta ka e-poest ja pdf-formaadis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat