Ühe Norra koguduse tegemistest

Avaldatud 25.1.2022, allikas Adventist Review

Norras on ikka veel talv, kuid Oslo lähistel asuvas Hønefossi seitsmenda päeva adventistide koguduses valmistutakse juba tulevaseks sügiseks. Nagu paljud teised Norra adventkogudused, planeerib ka Hønefossi kogudus 2022. aasta sügiseks evangeelset seminari. Enne seda tegutseb kogudus selle nimel, et enda kogukonnaga rohkem kontakti leida. „Need tegevused ühendavad meid ja me tutvume oma ümbruskonnas uute inimestega,“ ütlesid kohaliku koguduse juhid.

Koguduse elustiiliklubi saab kokku kord kuus – inimesed saavad kokku, naudivad maitsvaid taimetoite, mille koostisosad on saadud koguduseliikmete koduaedadest. Koguduses on igal õhtul loeng tervikliku tervisekäsitluse teemal, seejärel nauditakse ühist koosolemise aega. Neil õhtutel on kogenud palju õnnistusi nii koguduse liikmed kui ka külalised.

Hønefossi koguduses on palju lapsi. Neile korraldatakse sageli väljasõite ja teisi tegevusi. Koguduse lapsed on aidanud luua misjonibuklette, milles on Piibli kirjakohad ja nende joonistused. Paljud lapsed on liitunud projektiga, mille käigus toetatakse üht Aafrikas elavat last. Üks toetusvahendeid on misjonibuklettide loomine ja müümine.

2021. aasta sügisel võõrustas kogudus kunstinäitust, kus esines 24 kunstnikku viielt kontinendilt. Näituse teema oli Piibli prohvetikuulutused ja kõigil maalidel oli kujutatud prohvetlikke motiive.

„Meie lapsed on laulnud linnaväljakul ja kohalikus ostukeskuses ning jaganud seal misjonibuklette,“ ütles Hønefossi koguduse juht. „See on olnud väga positiivne kogemus. Üks isa, kes lapsi laulmas kuulis, soovis meie koguduse kohta rohkem teada saada. Ta tõi oma lapse laste hingamispäevakooli ning on hakanud ka ise koguduse jumalateenistustel ja teistel kokkusaamistel osalema.“

Kahjuks on kogudus pidanud pandeemia olude tõttu mõned tegevused ja külaskäigud ära jätma. Siiski ollakse koguduses tänulikud, et on saadud tegutseda niigi palju ja on leitud uusi loomingulisi viise, kuidas inimestega kontakti saada.

„Me palvetame, et kogudus saaks olla siin linnas tuletorniks ja et evangeelium saaks muuta inimeste elu – siin ja igavikus,“ ütlesid kogudusejuhid.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat