Jaanuari Meie Ajas

Avaldatud 6.1.2022

Eeloleval hingamispäeval, 8. jaanuaril jõuab kogudustesse aasta esimene Meie Aeg. Seekord on fookuse all küsimus, milleks on koguduses vaja lastetööd ja kes koguduseliikmetest võiksid laste piiblitunni õpetajad olla.

Koguduste liidu lastetöö juht Aiki Pärna kirjutab, et Jeesus ei tulnud päästma üksnes täiskasvanuid, vaid ka lapsi: „Võiksime näha lapsi kui hinnalisi aardeid, kelle eest Jeesus kannatas ja suri. Jeesus ei tulnud päästma ainult täiskasvanuid, vaid ka lapsi. See võiks olla julgustuseks lastetöö tegijatele, et minnes järjekordsesse lastetundi, askeldajate või rajaleidjate kogunemisele, laagrisse või tehes midagi muud sarnast, läheme me täitma Jeesuse suurt misjonikäsku.” Pärnu koguduse lasteõpetaja Diana Sommer kirjutab oma kogemusest laste piiblitunni õpetajaks saamisel: „Ma ei teadnud peaaegu mitte ühtegi piiblilugu ega osanud enda arvates palvetadagi – kuidas ta üldse tuleb selle mõtte peale: paluda mind lastetunde läbi viima?” Diana kutsub oma arutluses üles: „Mõtleme meie koguduse laste peale. Aitame neil leida koguduses rakendust ja kasvada usus. Tahan kutsuda üles proovima lasteõpetaja ametit, isegi kui tunned, et see ei ole sinu teema. Ma olen kindel, et iga inimene suudab koos Jumalaga lastele midagi anda.”

Õnne Kivinurm mõtleb lapsevanemaks olemisele ja tähtsatele hetkedele, meenutades enda lapsepõlve ja oma vanemaid: „Ma ei mäleta raamatu sisu, pealkirja ega ka täpsemalt kaanepilti, kuid ma tean täpselt, milline rahutunne mind seda kuulates valdas. Suuremaks saades igatsesin väga seda raamatut uuesti lugeda, kuid ei ema ega ka keegi teine osanud mind edasi aidata, mis raamat see olla võis. Kollaseid raamatuid on ju palju!”

Marge Randlepp võtab Kirjakoha rubriigis vaatluse alla potissepa ja savi metafoori: „Kes meist ikka naudiks väljapoolt tulevat muljumist, tampimist, õõnestamist ja muutmist?” küsib Marge ja vastab: „Kui me Jumalal ennast vormida ei luba, siis vormi võtmisest meid see ei päästa.”

Krõõt Lõbus jätkab noore piiblitöölise tee kirjeldamist: „Nimelt on elumõte alati tundunud nagu sõna, mis on just kui keele peal, aga ütelda ei saa seda mitte. Püüdsin aastaid sellest kinni haarata, valides lisaaineid koolis või eriala ülikoolis ja jälle, kui oli aeg valida töökoht.”

Lisaks nimetatutele on ajakirjas kaks uut rubriiki: Jaanus Riimets alustab Sõnumitoojate sarjaga, milles vaatleb Vana Testamendi prohvetite elu ja tegevust: „Mooses oli kahtlemata eriline prohvet, sest Jehoova rääkis temaga üsna otse. Tema ülesandeks sai oma rahva Egiptusest väljatoomise kõrval ka käsuõpetuse vormistamine ja pühamu rajamine.” Selle aasta intervjuudes käib Meie Aeg koguduste piiblitundides. Selles numbris jagavad oma piiblitunnikogemusi ja –mõtteid Viljandi koguduse liikmed.

Ajakirja kaante vahel on teisedki juba tavaks saanud rubriigid, lastele oma Silmatera. Ajakiri jõuab kogudustesse 8. jaanuaril ning selle kaanehind on 2,5 eurot. Ajakirja saab osta ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat