Vabalangemine

Avaldatud 15.12.2021, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Mis seostub sinule esimese asjana, kui sa loed või kuuled sõna vabalangemine? Et miski või keski langeb vabalt? Kust kuhu ta langeb? Me teame, et see, kes vabalt langeb, võib rängalt haiget saada, kuna Maa külgetõmbejõud teeb oma töö. Kuid vabalangemine võib olla ka vabastav ja energiat pakkuv tegevus, võid näha ja kogeda midagi tõeliselt võimsat – oleneb kust kuhu ja kuidas langeda.

Ma arvan, et väga paljud meist on proovinud ise või oma laste peal vabalangemist. See on katse või trikk, mis paneb sinu usalduse proovile. Sa seisad näiteks oma abikaasa ees tema poole seljaga, sinu ülesanne on kukkuda pulksirgena tema kätele, et ta su kinni püüaks. Tihti juhtub nii, et inimene ei suuda seljatagust usaldada ja laseb põlved instinktiivselt nõrgaks, et enesekaitseks istuli kukkuda – just nagu väikesed lapsed.

Me proovisime järele – kutsusime lapsed issi juurde ja tegime katset, mõlemad kukkusid läbi ja Tiiu on veel liiga väike, et katses osaleda. Kunagi aastaid tagasi proovisime nii, et mina langen Priidu kätele, alguses kukkusin ka läbi, lasin end põlvist nõrgaks – ei suutnud piisavalt usaldada. Kuid korduva harjutamise ja katsetamise tulemusena see õnnestus. Suutsin lõpuks end veenda, et olen õigel kaugusel ja et me ju armastame teineteist ja miks ma siis ei usalda...

See inimlik kaitserefleks võib meid „kaitsta“ Jumala, meie Looja kõikehõlmava armastuse ja hoolitsuse eest. Kas usaldame, et Tema võib meid vajalikul määral muuta või pingutame endid üksinda ribadeks. Kas usaldame, et Tema võib meid kaitsta ja juhtida kõiges?

Hea on see, et Jumala kätele võime päriselt ja muretult langeda iga päev – võime olla täiesti kindlad, et Ta püüab meid kinni ja valab oma õnnistustega üle.

Palugem Püha Vaimu, kes tuletab meile meelde kõik, mida vaja, ja usaldagem end Jumala kätesse täielikult, lubagem endile vaba langemist Jumala kätele. Palve on see tööriist, mis aitab meil vabalt Jumala kätele langeda. Olles püsivalt igal päeval palves ning paludes Jumalalt Tema Püha Vaimuga varustatust, suudame Teda usaldada, sest meil on elav ühendus elu Allikaga. Piibel õpetab meid: „Mina olen viinapuu, teie olete oksad. Kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja, sest minust lahus ei suuda te midagi teha.“ (Jh 15:5) 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat