Evangeelsed arstid kutsuvad üles keskenduma misjonitööle ning vältima vaktsiinivaidlusi

Avaldatud 27.10.2021, allikas Adventist Review

Adventist Medical Evangelism Network (AMEN) iga-aastase konverentsi korraldajad andsid tänavuse konverentsi eel välja avalduse. Konverentsil osaleb üld- ja eriarste, silmaarste, hambaarste ja teisi misjonimeelseid meditsiiniinimesi.

Seisukoht, mille AMENi juhtkond avaldas, innustab keskenduma misjonitööle ning eemalduma vaktsiiniaruteludest.

Seisukohas on kirjas, et „COVID-19 probleem on tekitanud märkimisväärseid vastuolusid nii seitsmenda päeva adventistide koguduse sees kui ka väljaspool ja paljude tähelepanu on eemaldunud misjonitöölt viimase aja inimestele. „Me julgustame tungivalt igaüht, et me kõik ehitaksime üles tugeva immuunsüsteemi, kasutades selleks puhkamist, füüsilist aktiivsust, värsket õhku, tervislikku toitumist ja veeteraapiat,“ on avalduses kirjas.

Samal ajal tuletatakse avalduses meelde, et „vaktsineerimine on üks vastutustundlikkuse põhimõte nende teiste tervisepõhimõtete hulgas“. Seega, „me julgustame igaüht põhjalikult mõtlema ja palvemeeles otsustama, kuidas nad oma ihu – Jumala templi – eest hoolitsevad. See hoolitsemine kaasab otsust ka selle kohta, kas või mitte end koroona vastu vaktsineerida.“

AMENi juhid sõnasid, et „otsus vaktsineerida on isiklik valik ja seda peab austama“. Samal ajal rõhutasid nad „Kristuse-sarnase armastuse olulisust, kui me üksteisega suhtleme – olgu selleks teemaks vaktsineerimine või mõni muu teema. Vaatamata sellele, kummal pool debatti ollakse, kui me kaotame kogudusena ühtsuse ja muutume üksteise suhtes vaenulikuks, siis võidab saatan.“

AMENi juhid tunnistasid, et „vastuolud, mis on vaktsiinide ümber lahvatanud, on tõmmanud meie tähelepanu tegelikult töölt, mida meid on kutsutud tegema: otsida ja päästa kadunuid“. AMENi juhid on oma konverentsi korraldades nii sättinud, et „kõik kõnelejad ja osalejad pööravad kerkivad vaktsiiniteemad ümber misjoniteemadeks – kuidas täita misjonikäsku ja meditsiinitöötajate teenimise osa“. Nad selgitasid, et „AMENi konverentsi eesmärk on leida ühtsust ja rääkida meditsiinimisjonist neil rasketel aegadel“.

AMENi seisukoht avaldati samal päeval, kui seitsmenda päeva adventistide kogudus taasavaldas oma seisukoha COVID-19 seonduva kohta. Adventkoguduse dokumendi koostamisel osalesid ka Piibliuuringute Instituut, adventkoguduse terviseosakond, avalike suhete ja usuvabaduse osakond ning peakonverentsi nõuandjate kogu ja Loma Linda ülikool.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat