Loomise hingamispäeval avaldatakse uus film dinosauruste kohta

Avaldatud 23.9.2021, allikas Adventist News Network

Peagi saabuvaks loomise hingamispäevaks avaldatakse uus osa sarjast Seeking Understanding (Mõistmise otsinguil). Selles dokumentaalfilmis leiab dr Arthur Chadwick USAs Wyomingi osariigis ühe rantšo tolmust ja umbrohust imelise aarde, mis osutub dinosauruse luudeks. Dr Chadwickiga võttis ühendust rantšo omanik, kes palus sel adventistist paleontoloogil võtta kaasa oma teadmised ja – üsna ebatavalise palvena – ka piibellik maailmavaade, et neid tagaaia dinosauruseluid uurida. Dr Chadwick kutsus kaasa teised teadlased ja nüüdseks on nad lahendanud mõistatuse selle kohta, kuidas need luud võisid sattuda USA eraklikku piirkonda.

Filmis kasutatakse leitud luude ja leiukoha määramisel ainulaadset tehnoloogiat, samuti saab vaataja teada imelise loo selle kohta, kuidas dr Chadwick poisipõlves arvas, et temast saab preester, kuid Jumal juhtis tema elu hoopis nii, et temast sai paleontoloog, kes maadleb teadusega, mida tavapäraselt tajutakse sellise valdkonnana, mis õõnestab Pühakirja väiteid. Miks ei ole kõik need andmed sundinud teda usust loobuma? Mis on paleontoloogias sellist, mis juhib uskuma Piiblis kujutatud Looja Jumalat?

„Töö selle filmi kallal oli väga põnev kogemus,“ ütles dr Timothy Standish geouuringute instituudist. „Ma olen bioloog, seega ei ole mul olnud palju võimalusi hoida käes päris dinosauruse luid, rääkimata sellest, et nende leidja mulle nendega seotud saladusi selgitaks. Loodame, et vähemalt osagi sellest põnevusest jõuab ka filmi.“

Film „Mõistmise otsinguil“ jutustab loo imelistest loodolevustest ja silmapaistvast teadlasest. See võiks huvitada igaüht, keda huvitavad dinosaurused ja kuidas neid uuritakse, aga kuna film avaldatakse loomise hingamispäeval, on lootus, et see innustab mõtlema loomisele.

Loomise hingamispäev on iga aasta oktoobri neljandal hingamispäeval, sel aastal 23. oktoobril. See on eriline hingamispäev adventkoguduse teemapäevade kalendris. Sel päeval mõtleme Jumala armule meie maa loomisel ja asustamisel, me mõtleme enda vastutusele meie hoolde usaldatu hoolitsemisel ja mõtiskleme, mida Tema loomistööst õppida. See on meeldetuletus, et hingamispäev on loodud inimese jaoks (Mk 2:27), see on vabastav aeg, mil endale meelde tuletada, et meie elu on Looja Jumala kingitus, armastuse kingitus.

Rohkem infot loomise hingamispäeva kohta leiad ingliskeelselt kodulehelt
creationsabbath.net.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat