Pandeemia on mõjutanud piibliseltside tegevust

Avaldatud 21.9.2021, allikas Adventist Review

Ühinenud piibliseltside (United Bible Societies, UBS) andmeil on koroonaviirus suuresti mõjutanud 2020. aasta üleilmset Piiblite levitamist. UBS andis hiljuti teada, et 2020. aastal levitati vaid 30 miljonit Piiblit, mis on veerandi võrra vähem kui 2019. aastal. 

"Covid-19 pandeemia on mõjutanud enamuse piibliseltside tööd," ütles Saksamaa piibliseltsi maailmadivisjoni juht Horst Scheurenbrand. "Paljud projektid pandi seisma ja sündmused jäeti ära. Samuti olid ajutiselt häiritud meie tootmis- ja tarneahelad," selgitas Scheurenbrand.

Piiblite levitamise aruande kohaselt vähenes lisaks tervikpiiblite levikule ka Uute Testamentide ja teiste Piibliga seotud trükiste levik. Näiteks levitati 2019. aastal New Yorgis 15 miljonit Uut Testamenti, 2020. aastal üksnes viis miljonit.
Piibliga seotud trükiste arv langes 2019. aasta 261 miljonilt 2020. aasta 155 miljonile. 2020. aastal levitati 191 miljonit Piibliga seotud trükist, mis on umbes 125 miljoni võrra vähem kui pandeemiale eelnenud aastal.

Pandeemia esimesel aastal kasvas digipiiblite müük ja levik. 2020. aastal oli veidi enam kui üks Piibel kolmest digitaalne. Võrreldes eelnenud aastaga digipiiblite allalaadimiste arv kahekordistus. Kõige rohkem laeti Piiblit alla Brasiilias, sellele järgnesid Ameerika Ühendriigid, Mehhiko, Colombia ja Filipiinid. 

"Üleilmsed Piiblite leviku numbrid näitavad paljude piibliseltside akuutset kriisi," ütles Scheurenbrand. Praegu tegutsevast 160 piibliseltsist on pandeemia ajal sulgemise ohtu sattunud 88. Nende tegevusele on suutnud kaasa aidata rahvusvahelise solidaarsusfondi tugi, seda 4,1 miljoni USA dollari ulatuses.

Iga-aastane aruanne näitab andmeid vaid nende kirjastuste ja organisatsioonide lõikes, kes kuuluvad ühinenud piibliseltside organisatsiooni. Piibliseltse on kokku 160 ja nad tegutsevad 184 riigis. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat