Koguduste liidu töötajate laagrist

Avaldatud 13.8.2021

10.–12. augustil said seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu töötajad ja nõukogu liikmed kokku iga-aastases suvelaagris Võrumaal Seedri puhkekeskuses.

Laager algas teisipäeva õhtul koguduste liidu esimehe Andres Ploompuu mõtisklusega piiridest ja piirangutest. „Ajaloos on olnud palju olukordi, kui inimesi on üksteisest eristatud. Jeesuse ajal oli ühiskond väga killustunud,“ rääkis Andres, viidates erinevatele ühiskonnaklassidele. Mõeldes Jeesusele, kelle kohta kirjapandud lood on lood piiride ületamisest, ütles Andres: „Kui Jumal oleks tahtnud, et Tema ja Tema rahva vahel oleksid piirid, siis ei oleks Ta oma templit maailma toonud. Jumal tõi oma Poja, kes lõhkus piire.“

Andrese mõtisklusele järgnes mõttevahetus praegustest piiridest ja eristustest, mis puudutavad ka kogudusi – üks neist on kirikus maski kandmine, mis on praegu meie osa viiruse leviku piiramisel.

Kolmapäeval alustati palvusega, mille pidas Balti uniooni esimees Ivo Käsk, kes luges ette salme Markuse evangeeliumist, kus on kirjas, et Jeesus õpetas rahvast. „Mida Jeesus õpetas?“ küsis Ivo, ärgitades seega väga elava arutelu õpetamise ja õppimise ning õpetaja ja õpilase omavahelise suhte teemal.

Kolmapäeval tehti ühine väljasõit Lõuna-Eesti looduskaunitesse kohtadesse ning Rõuges peeti ühine piknik.

Õhtul oli kavas mõttevahetus selle üle, kuidas uuel tööperioodil edasi minna ja mis on praegu sellised küsimused, millega koguduste pastorid oma töös kokku puutuvad. Arutelus tuli välja vajadus üksmeele järele, samuti räägiti muredest seoses koguduse õpetusest irduvate seiskohtade levitamisega koguduses. Valga, Võru ja Elva koguduse pastor David Nõmmik ütles koguduste liidu ja ka üleilmse adventkoguduse strateegilise plaani pealkirjale „Mina lähen!“ viidates, et vaja on minna ja vaja on üksmeelsust. „Meil on vaja välja minna. Mõnikord on tunne, et tahaks midagi teha, aga ei tea, mida teha. Sageli on asi tahtmises kinni – kui on tahe, avaneb palju võimalusi,“ ütles Andres, tuues näiteks mõne kogemuse enda elust, kui palve vastusena avanes võimalus, aga siis oli järgmise sammu astumiseks vaja julgust.

Koguduste liidu töötajate lühike suvelaager annab hea võimaluse ühisteks suure ringi aruteludeks, aga ka lõõgastavaks vaba aja veetmiseks ja suhtlemiseks – ilusas laagripaigas oli ruumi jalutamiseks ja (sport)mängudeks nii lastele kui ka täiskasvanutele.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat