2021 rajaleidjate laagri teema oli "Suur, võimas, vägev"

Avaldatud 20.7.2021

13.–18. juulil oli Rõõmusaare (endise nimega Samliku) laagrikeskus täis rajaleidjate siginat-saginat – toimus tänavune rajaleidjate laager, mille teema oli „Suur, võimas, vägev“.

Kuigi sel aastal oli rajaleidjate laager algselt mõeldud vaid rajaleidjatele (10–15-aastastele) ning askeldajatele toimus omaette laager, mis lõppes vaid paar päeva varem, osalesid laagris siiski ka mõned askeldajad, kes ei saanud koroonaviiruse eneseisolatsioonis viibimise tõttu askeldajate laagrisse tulla.

Laagri piiblitundides uuriti erinevaid piiblilugusid: loomisest kuni Jeesuse taevamineku ja tagasitulemiseni, selleks, et avastada, kui suur, võimas ja vägev on meie Jumal. Hommikustele piiblitundidele, mis olid igale vanuseastmele eraldi, järgnesid erinevad töötoad, millest osade edukal läbimisel sai osaleja teenida endale järjekordse märgi – pärast seekordset laagrit on Eestis enim märke Maarjal Tallinnast.

Töötubades sai sel aastal uurida putukaid, dinosauruseid, inimese luustikku ja lihaskonda, soid ja rabasid, Braille’ punktkirja – selles töötoas sai igaüks ka ise oma sõnumi punktkirjas kirja panna, ja muudki. Lisaks neile töötubadele, kus rajaleidjad koguvad uusi teadmisi, on laagris alati omal kohal ka füüsiline tegevus: süstasõit, sõlme- ja marssimise trenn on tuttavad tegevused igas laagris, tänavu esimest korda sai visata täpsust … kirvega. Ning üks laagri tähtsündmusi on kindlasti mõõgadrill, kus mõõk on Piibel ja rajaleidjad peavad väljahõigatud kirjakoha võimalikult kiiresti üles leidma. Tavapärase orienteerumise asemel metsas oli rada seekord kombineeritud nii, et mõned punktid läbiti ujudes, mõned süstaga, mõned täiesti ilma kaardita ja viimased ka traditsioonilisel orienteerumiskaardil.

Kolmel alal toimuvad laagris ka võistlused: mõõgadrillis, marssimises ja sõlmede tegemises. Tänavused võitjad on vastavalt Aleksandr Kazakov Tallinnast, Adeele Valb Võrust ja Eenok Randlepp Keilast.

Hingamispäevasel jumalateenistusel jätkas Eesti rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman õhtujuttudest tuttavaks saanud mustrit – laagri igal õhtul rääkis ta ühe põneva ja veidi hirmsagi loo, mis on pannud proovile kellegi julguse ning toonud teda Jumalale lähemale. Lapsed ja noored elasid neile lugudele kaasa naerupahvakute ja ootusärevusega, kuidas need keerulised olukorrad siis lõpuks ikkagi lahenevad.

Iga rajaleidjate laagri hingamispäeva oluline osa on see, et rajaleidjate klubid astuvad teiste ette ja räägivad veidi oma möödunud hooaja tegevustest. Sel aastal olid laagris Põhja-Eesti (Tallinn ja Keila), Tallinna III koguduse, Tartu (Tartu, Elva ja Põltsamaa), Viljandi (Viljandi, Türi ja Vändra) ning Võru ja Kuressaare rajaleidjad ja askeldajad. Rajaleidjate laager on paljudele esimene koguduse laager ja alati on osalejate seas ka neid lapsi, kes tulevad laagrisse väljaspool klubitegevust, aga kelle südames on rajaleidjate suvelaagril eriline koht.

Hingamispäeva pärastlõunal oli laagris ristimine – kogudusega liitus Eric Richard Kogerman (Viljandi), kellele rajaleidmine on väga hingelähedane ning kelle esimene laagris osalemine oli juba enne esimest sünnipäeva ja peale seda pole ühtegi vahele jäänud, seetõttu astus Eric ristimisvette rajaleidja vormis.

Laagri viimase päeva, pühapäeva, ennelõunal on laagris tavaks saanud, et askeldajad panevad end proovile aardejahis – seekord pidi laagriplatsilt leidma märke Jumala loodust ning teadma, millisel päeval leitu loodi – ning rajaleidjad maastikumängus, kus erinevates punktides pidi täitma osavust, nutikust, orienteerumisoskusi ja meeskonnavaimu nõudvaid ülesandeid. Laagrilipp langetati rajaleidjate hümni saatel ning iga osaleja sai märgi, mis jääb rajaleidja rinnalindil meenutama üht järjekordset rajaleidjate laagrit ning seda, et meil kõigil on suur, võimas ja vägev Jumal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat