Noored kunstnikud said auhinna üleilmsel põgenikele pühendatud päeval

Avaldatud 14.7.2021, allikas TEDNews

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Euroopa divisjonide ja ADRA Euroopa koostöös korraldati kunstikonkurss, et julgustada noori kasutama oma loovust, et õppida, mõista ja toetada inimesi, kes on pidanud oma riigist põgenema. 19. juunil oli konkursi „Hear me. See me. Walk with me“ online-auhinnatseremoonia.

Konkursile saatis oma töö üle 40 noore kunstniku, kes väljendasid oma toetust pagulastele. „Kõik need kunstiteosed on tulnud südamest, need kannavad emotsioone ja lihtsat solidaarsuse tunnet,“ ütlesid konkursi korraldajad.

Tseremooniat juhatasid Deana Stojković Trans-Euroopa divisjoni (TED) kommunikatsiooniosakonnast ja Corrado Cozzi, Inter-Euroopa divisjoni (EUD) endine kommunikatsioonijuht. ADRA Euroopa direktor João Martins ütles oma avapöördumises, et samamoodi nagu Jumal kuulis, ja nägi oma rahvast ja tuli alla nende juurde (2Ms 3:7, 8), kui nad olid Egiptuses, peame ka meie kuulma, nägema ja astuma ühte sammu tänapäeva põgenikega. Jumala töö pagulaste heaks on meistriteos. Tseremoonial osales ka TEDi laste ja peretöö juht Karen Holford.

„Mind liigutasid need kaunid kunstitööd, mille lapsed ja perekonnad olid sellele põgenike auks korraldatud konkursile saatnud, väga,“ sõnas Karen Holford. „Iga töö rõhutas erinevaid aspekte, millega põgenikud peavad silmitsi seisma, iga töö oli ainulaadselt ilus ja loov. Iga laps oli võtnud aega, et õppida põgenike elu tundma, see teadlikkus jääb nendega ja laieneb laste kasvades.“

Paljud kogudused üle maailma teevad põgenike toetamisel väga head tööd. Viimased viis aastat on ADRA ja adventkogudus koostanud üleilmse põgenike hingamispäeva puhul eriprogrammi.

ADRA Euroopa töötaja Maja Ahac sõnas, et tänavu tegeletakse selle teemaga teistmoodi. „Me kutsusime noori kunstnikke looma teoseid, mis kõnetavad teatud kindlal teemal. Iga osaleja oli kutsutud uurima oma teema kohta koos vanemate, õpetajate, sõprade ja kogudusega. Kõikjal meie ümber elab inimesi, kes on olnud sunnitud põgenema tagakiusamise, vägivalla, sõja ja muude põhjuste tõttu. Põgenikud on sageli vandenõuteooriate ohvrid, keda kiusavad taga radikaalid või poliitilised manipulaatorid. Kutsusime selle konkursiga üles inimesi põgenikke kuulama, mõtlema nende lugudele ja panema ennast nende olukorda.“

Üleilmne põgenike päev on ÜRO algatus, mille raames kutsutakse avaldama austust kogu maailma põgenikele. Selle eesmärk on tähistada nende inimeste tugevust ja julgust, kes on pidanud konflikti või tagakiusamise tõttu oma kodumaalt lahkuma.

Auhindamistseremooniat saab järelvaadata siin.

Alloleval videol on väike ülevaade saadetud töödest, üks töö on ka Eestist.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat