Adventistidest naised teevad evangeeliumitöö nimel jõupingutusi

Avaldatud 17.6.2021, allikas Adventist Review

Boliivia seitsmenda päeva adventistidest naised on teinud viimasel ajal suuri jõupingutusi evangeeliumitöös ning need on lõppenud sellega, et tuhanded paluvad piiblitunde ja sajad tulevad ristimisele.

Kesk-Boliivia misjoni naistetöö algatas naistemisjoniga 2020. aasta teises pooles, selle eesmärgiks oli jõuda naisteni, kes ei ole Jumalast kuulnud. Evangelismialgatuse viimane nädal oli mai lõpus ja juuni alguses.

Esmalt keskendusid naised palvetamisele ning nad osalesid evangelismikoolitusel, mille korraldasid kohalikud kogudusejuhid. Sellel võttis 500 naist vastu kutse jutlustada ning jagada evangeeliumi. Koolituse lõpu järel hakkasid naised kasutama teadmisi, mida nad olid õppinud, kasutades teistega suhtlemiseks oma loomuomaseid talente. „Adventnaised andsid piiblitunde, helistasid inimestele ning pakkusid kogukonnaabi ja külastusi,“ ütlesid kogudusejuhid. Naised kasutasid inimestega suhtlemisel ka veebivahendeid ja tehnoloogiat.

Evangelismi viimase nädala moto oli „Vaata tulevikku lootuses“, sellesse oli kaasatud 1311 naist, kes jutlustasid 123 kohas. Kohaliku koguduse sõnul on 1114 inimest palunud piibliõpet ja on sadu inimesi, kes pärast kuudepikkust piibliõpet on avaldanud soovi tulla ristimisele.

Boliivia adventnaiste algatus on osa Lõuna-Ameerika divisjoni (SAD) strateegiast ka pandeemia ajal evangeeliumitööd teha. Sellel ajal on tähtsale kohale tõusnud tehnoloogia tähtsus ning keskendutud on koolitusele, et tulemused oleksid paremad.

Kogu piirkonnas on viimase aasta jooksul kohanetud uute oludega ning selle tarvis on ka investeeritud. Näiteks on juba aastaid toodetud digitaalset sisu. „Kui pandeemia tuli, siis oli meil juba olemas struktuur, mis pandeemia nõuetele vastaks ja uued algatused on kenasti leidnud uusi kuulajaid-vaatajaid,“ sõnasid kogudusejuhid.

„Paljud inimesed, kes varem teadsid adventiste, kuid ei soovinud kogudusse tulla, said nüüd vaadata, kuidas meil kõik käib, nad said võimaluse osaleda ja saada kaasatud,“ sõnas SADi digitaalse strateegia juht Carlos Magalhães. „Samuti on nii, et inimesed, kes on meie koguduse liikmed olnud, kuid kes on lahkunud, on nüüd leidnud julgust tagasi tulla.“

SADi kommunikatsioonijuhi Rafael Rossi sõnul on oluline keskenduda algatustele, milles on ühendatud traditsioonilised meetodid ja tehnoloogia, nii et me jõuaksime inimesteni seal, kus nad on. „Mulle meeldib mõelda, et internet on inimeste, mitte arvutite võrgustik,“ ütles Rossi. „Me peame minema välja inimeste juurde, mitte passiivselt ootama, millal nad meid otsima tulevad.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat