Film räägib loo pandeemiast

Avaldatud 3.6.2021, allikas Adventist News Network

Brasiilias filmiti kaheksapäevase võtteperioodi jooksul film pealkirjaga „I No Longer Live“ (Ma ei ole enam elus), mille tegevus toimub koroonaviiruse pandeemia ajal. Filmi keskmes on 19-aastane üliõpilane Esthefany da Silva Maia ning vaataja näeb tema igapäevaelu ja tegevusi rajaleidjate klubis.

Esthefany oli tudeng, kel on palju unistusi. Pärast luupusediagnoosi muutus tema elu täielikult ja temas tekkis soov muuta paremuse poole nende inimeste elu, kellega ta oma elu jagas.

Ravimatu haiguse diagnoos ja sõprus viis selleni, et Esthefany elu sai uue suuna. Ta hakkas pidama päevikut, kuhu pani kirja nii oma mõtteid kui ka erinevate projektide kirjeldusi. Päeviku kinkis tüdrukule tema isa. Sellest päevikust ongi film alguse saanud.

Filmi saab vaadata adventkoguduse videoplatvormil Feliz7Play, stsenaariumi kirjutas Pollyana Corrêa ning filmi lavastas Rudy Barros. „Stsenaarium sündis selle päeviku põhjal, see andis filmile ka pealkirja, mis kannab mõtet sellest, kes see noor misjonär oli. Me rekonstrueerisime süžee pärast seda, kui kuulasime erinevaid mälestusi, eriti Esthefany vanemate omi,“ selgitas Pollyana.

Režissöör peab selle projekti juhtimist väga väärtuslikuks kogemuseks. „Tõestisündinud loo adapteerimine kunstifilmiks on suur vastutus, kuna kajastatakse päriselt elanud inimese kogemusi. Seega peab arvestama päris inimeste tunnetega, ilma et see ekraanilt vaadates ebaloomulik ei tunduks. Selle filmi lugu annab meile lootusrikkuse kogemuse,“ sõnas Rudy.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat